Author Topic: Template Help  (Read 3422 times)

stensonb

  • Guest
Template Help
« on: January 12, 2008, 05:01:20 PM »
So, I just completed my new 2.6.7 install on linux, and have made all files/folders world readable/writable for testing.  I'm trying out different templates.  I select the template I'd like to see on the Settings page, click Save, and then click View.

The template doesn't change.

I've tried this on the OpenSourceCMS.com demo page and the template doesn't change there either...

So...what am I missing?

Thanks.

Offline ruebenwurzel

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8411
  • Gender: Male
  • Keep on Rockin
    • Familie Gallas Online
Re: Template Help
« Reply #1 on: January 13, 2008, 08:30:28 AM »
Hello,

there are two places in WB where you can change templates:

1.) in the WB settings: The templatre wich is defined there is displayed on all pages where the template is set to default.
2.) on the pages settings: You can give every page a own template. this overwrites the default template from settings.

So if you have set the template on settings of the pages a change of the template in the settings of WB does have any effect.

Matthias

stensonb

  • Guest
Re: Template Help
« Reply #2 on: January 13, 2008, 03:30:19 PM »
Thanks for the help.  Changing the template for each page works!

I'm not sure changing the page for the entire site works....if I put the page on 'System Default', it should use the template from the site setting, right?

It doesn't.  If I have the page set on 'System Default' and change the site setting to something like 'Artificial Intelligence', I end up with the standard "WebsiteBaker" template....if I change the page template to 'Artificial Intelligence', that page will work correctly...

any thoughts?

Offline ruebenwurzel

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8411
  • Gender: Male
  • Keep on Rockin
    • Familie Gallas Online
Re: Template Help
« Reply #3 on: January 13, 2008, 06:13:35 PM »
Hello,

clean your browser chache!

Matthias

stensonb

  • Guest
Re: Template Help
« Reply #4 on: January 15, 2008, 01:45:48 AM »
Doesn't do it.

Additionally, if I change the template in the "page" section, the VERY NEXT TIME I update reload the browser page the template is being used...

Perhaps the host machine is caching the "current" default template...anybody run up against this?

Thanks for the help so far!

Bryan

stensonb

  • Guest
Re: Template Help
« Reply #5 on: January 17, 2008, 09:02:10 PM »
Does anybody else have any suggestions?

My "page" template is set to "system default".

My "system" template is set to "Internet Corporation"

I've saved each time I've made changes.

When I clear my cache, close the browser, and try again, I'm still getting the WebsiteBaker default...shouldn't I be getting the "Internet Corporation" template for that page...because its the system default?!

Confuzed...

Bryan

 

postern-length