Author Topic: Madoven - Bootstrap Template  (Read 26288 times)

Offline pattyland

  • Posts: 11
Madoven - Bootstrap Template
« on: January 30, 2014, 10:45:21 PM »
Hi,

I'm nearly finished with a bootstrap blank template. I called it Madoven, you can check it out here: http://wb.pattyland.de/

Download: https://github.com/pattyland/Madoven

Please give me feedback and/or commit! Please report bugs etc on github, as this thread is not really good for bug management: https://github.com/pattyland/Madoven/issues

Greets, pattyland
« Last Edit: July 02, 2014, 05:14:18 PM by pattyland »

jacobi22

  • Guest
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #1 on: January 31, 2014, 12:47:18 AM »
Quote
Please give me feedback

nice blue (?) :roll:

Offline G4

  • Posts: 91
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #2 on: January 31, 2014, 07:46:31 AM »
Hi,

I'm nearly finished with a bootstrap blank template. I called it Madoven, you can check it out here: http://wb.pattyland.de/

Please give me feedback ;)

Greets, pattyland
??

Offline nibz

  • Posts: 684
  • Gender: Male
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #3 on: January 31, 2014, 09:55:16 AM »
If you wanne see it just go to: http://wb.pattyland.de/pages/home.php .

Offline pattyland

  • Posts: 11
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #4 on: January 31, 2014, 10:56:39 AM »
Thank nibz; Yep, I changed the language to English to show this here, and forgot to change alle the site languages... Sorry

Offline elrond

  • Posts: 5
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #5 on: February 22, 2014, 12:46:01 AM »
Hi there: sorry for dumb question do you have download available  in zip format as didn't see a download on your github link

Offline pattyland

  • Posts: 11
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #6 on: February 22, 2014, 01:00:00 AM »
@elrond: Did you never used GitHub? ;) There is a big "Download ZIP" Button on the right side

Offline Tommy

  • Development Team
  • ****
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • WB - Development
    • bratlernet Blog
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #7 on: February 22, 2014, 01:17:16 AM »
Awesome :D

Offline mikejd

  • Posts: 225
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #8 on: June 17, 2014, 11:30:43 AM »
I have just downloaded this template from Github as suggested. Tried to upload to my site and it is not recognised as a WB template. Does it need to be modified or something added to make it work? The zip file only contains 3 files - index.php, info.php & LICENCE.md

Would like to evaluate this as I have been thinking about using Bootstrap for a while.

Mike

Offline dbs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8639
  • Gender: Male
  • tioz4ever
    • WebsiteBaker - jQuery-Plugins - Module - Droplets - Tests
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #9 on: June 17, 2014, 11:47:58 AM »
Hi, inside the github-zip is a folder with the 3 files.
This is not the expected structure for WebsiteBaker templates.

Extract the github-zip, go into the folder madoven and zip the 3 files.
Now you can install this new zip.

Or use the attached zip.

Offline mikejd

  • Posts: 225
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #10 on: June 17, 2014, 11:50:53 AM »
Thanks dbs, I should have noticed this.

cheers,
Mike

Offline mikejd

  • Posts: 225
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #11 on: June 17, 2014, 01:28:19 PM »
I now have the template installed and I would like to make changes. The style is set using the bootstrap.min.css file downloaded from another website. It is quite difficult to edit the .min.css file as it is compacted. So my next question is - can I access the normal css file (bootstrap.css)? Alternatively, I quess I could create a new css file and add this to the index.php file after the bootstrap.min.css file.

Mike

Offline dbs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8639
  • Gender: Male
  • tioz4ever
    • WebsiteBaker - jQuery-Plugins - Module - Droplets - Tests
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #12 on: June 17, 2014, 03:05:49 PM »
Quote
Alternatively, I quess I could create a new css file and add this to the index.php file after the bootstrap.min.css file.

Best way ...

Offline pattyland

  • Posts: 11
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #13 on: June 17, 2014, 09:28:57 PM »
@mikejd: Sure! All Bootstrap fils are available in non-minified on http://getbootstrap.com/
I will update theme to include a custom.css where you can put your own styles and update without problems!

@dbs: Thanks for the explanation. If there would be a acceptably official theme repository I would upload it there...

Offline mikejd

  • Posts: 225
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #14 on: June 18, 2014, 12:51:10 PM »
@pattyland - just a thought for the future users of this template (By the way, I think this is a really great template, and just what I was looking for at this moment).

You have called the bootstrap.min.css file and the bootstrap.min.js file from an external website, which is working fine for now. But I wonder if it might not be prudent to wrap these files into the template, in case they become unavailable or changed at some future date?

Just my opinion, and thanks for the good work.

regards,
Mike

Offline pattyland

  • Posts: 11
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #15 on: June 18, 2014, 03:01:38 PM »
@mikejd: Thanks for the feedback! I know this is a controversinal topic, but I think there are only benefits as long as you don't server your site via https or in an intranet where you don't have Internet.

The CDN for Bootstrap is maintained by MaxCDN, one of the biggest CDNs on the world; The paths are never changed, MaxCDN will die you and I are dead too ;)
You may want to read an article about why using cdns anyway: http://www.sitepoint.com/7-reasons-to-use-a-cdn/

Offline mikejd

  • Posts: 225
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #16 on: July 01, 2014, 01:38:43 PM »
You might like to see my website using this template which is now functional though not quite complete in content.

www.stovies.huntlyhairst.co.uk

Thanks for the template.

Mike

Offline N1kko

  • Posts: 137
  • Gender: Male
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #17 on: July 02, 2014, 03:29:12 PM »
Your site is not displaying correct on mobile see image
My Tools: MacBook Pro Retina, Coda2, Sketch 3... Couldn't live without them

Offline pattyland

  • Posts: 11
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #18 on: July 02, 2014, 05:13:45 PM »
@mikejd: Very nice to see! As N1kko noticed you broke the responsive design of Bootstrap because you set a fixed with in line 33 of stovies.css. You shoul not do that ;)

Offline mikew

  • Posts: 55
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #19 on: July 07, 2014, 10:26:21 PM »
What must I change to use the Submenu as dropdown menu?

Offline dbs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8639
  • Gender: Male
  • tioz4ever
    • WebsiteBaker - jQuery-Plugins - Module - Droplets - Tests
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #20 on: July 16, 2014, 11:08:19 AM »
Hi, has somebody a dropdown-menu integrated?

Offline nibz

  • Posts: 684
  • Gender: Male
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #21 on: July 16, 2014, 01:29:01 PM »
This topic could maybe help getting it working;
http://www.WebsiteBaker.org/forum/index.php?topic=26238.0

Offline nibz

  • Posts: 684
  • Gender: Male
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #22 on: July 16, 2014, 07:16:32 PM »
So i just tested it (submenu code) and it works:

Replace: (around line 46)
Code: [Select]
<?php show_menu2(0,SM2_ROOT,SM2_STARTnull,'[if(class==menu-current){<li class="active">}else{<li>}][a][menu_title]</a>','</li>','<ul class="nav navbar-nav">','</ul>');?>

With
Code: [Select]
<?php 
$open '<li class="[if(class=menu-current||class=menu-parent){active}] [if(class==menu-expand){dropdown}]">
[if(class==menu-expand){<a href="[url]" class="dropdown-toggle" data-toggle="dropdown">[menu_title] <b class="caret"></b></a>}else {<a href="[url]">[menu_title]</a>}]'
;
show_menu2(
$aMenu          1,
$aStart         SM2_ROOT
$aMaxLevel      SM2_CURR+1,
$aOptions       SM2_ALL,
$aItemOpen      $open,
$aItemClose     '</li>',
$aMenuOpen      '<ul class="[if(level==0){nav navbar-nav} else {dropdown-menu}]">',
$aMenuClose     '</ul>',
$aTopItemOpen   false,
$aTopMenuOpen   false
);?>


Offline dbs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8639
  • Gender: Male
  • tioz4ever
    • WebsiteBaker - jQuery-Plugins - Module - Droplets - Tests
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #23 on: July 16, 2014, 07:38:50 PM »
Thx for the link and your test.
The solution works for a menu with 1 submenu-level.

I need additional a sub-submenu. After hours of testing i lost my mind.
At the moment the dropdown opens by mouseover and the sub-submenu is a flyout right. Works for me.
Code: [Select]
<?php show_menu2(0,
                 
SM2_ROOT,
                 
SM2_ALL
                 
SM2_ALL|SM2_NO_TITLE ,'
 [if(class==menu-current && class!=menu-expand){<li class="active"><a class="[class]" href="[url]">[menu_title]</a>}]
 [if(class==menu-expand){<li class="[class] dropdown  pid[page_id]"><a class="[class]"  href="[url]">[menu_title]&nbsp;&nbsp;&#38;#10023;</a>}]
 [if(class!=menu-expand && class!=menu-current){[li]<a class="[class]" href="[url]">[menu_title]</a>}]'
,
 '</li>',
                 
'<ul class="dropdown-menu" role="menu">',
                 
'</ul>',
                 
false,
                 
'<ul class="nav navbar-nav">'
); ?>

Offline nibz

  • Posts: 684
  • Gender: Male
Re: Madoven - Bootstrap Template
« Reply #24 on: July 16, 2014, 08:37:05 PM »
Hi dbs.

I'm sorry to say but bootstrap themselve took out the 3rd level from the navbar
Quote
"Submenus just don't have much of a place on the web right now, especially the mobile web. They will be removed with 3.0" - https://github.com/twbs/bootstrap/pull/6342

But over here they show that it is possible with some extra CSS: http://stackoverflow.com/a/18024991

Hope you can get it working the way you want! ;)
If you still can't don't hessitate to ask again here in the forum then i will take a look what i can do (no guarantees)

 

postern-length