Author Topic: After using PayPal the order has been lost in the backend system  (Read 3098 times)

pearsmoss

  • Guest
I have inherited a WB site written by another developer. It looks good and if customers pay by invoice the site works perfectly. If payment via PayPal is switched on and a customer chooses to pay by that method then sometimes (not always!) the back end system fails to store the order.  The customer pays and gets a receipt from PayPal, but when the site owner looks for the order in the admin module, it isn't there.  I've checked the db and the order definitely isn't there - it's not simply hidden.  I think the problem may be to do with the session but debugging something like this seems impossible!  Any ideas, any help gratefully received...

freeSbee

  • Guest
Re: After using PayPal the order has been lost in the backend system
« Reply #1 on: June 21, 2010, 05:02:18 PM »
Hi pearsmoss

  • Bakery Version?
  • Readf about Bakery and PayPal: http://www.bakery-shop.ch/#paypal
  • Make some tests upon payment completion.
    • Wait for redirection from PayPal to Bakery shop.
    • Break redirection by closing your browser or surfing to another site.
    What happens regarding the Bakery/db entries?

Regards Christoph

pearsmoss

  • Guest
Re: After using PayPal the order has been lost in the backend system
« Reply #2 on: June 22, 2010, 09:01:42 AM »
Thanks Christophe

I think it's a modern version of Bakery because the files are dated 7 May 2010.  I know this is a stupid question but how do I find the version number!  I know that the main WB CMS is 2.8 because that's what it says in the top right hand cornner when I log onto the site CMS

Offline kweitzel

  • WebsiteBaker Org e.V.
  • **
  • Posts: 6983
  • Gender: Male
Re: After using PayPal the order has been lost in the backend system
« Reply #3 on: June 22, 2010, 10:01:31 AM »
If you go into the Add-On Section for Modules you have a dropdown for "Module Details". There you can find the Versionnumber of the Module.

cheers

Klaus

Offline incitegraphics

  • Posts: 6
Re: After using PayPal the order has been lost in the backend system
« Reply #4 on: December 11, 2010, 07:44:07 AM »
Hello, the same thing has happened to me as well. Everything has been working perfectly until a few weeks ago. Now when a customer makes a purchase, the order is not stored in the system, nor am I able to tell what the customer ordered.  I receive a payment from paypal, but I don't know what was ordered because the description does not show in Paypal and is not stored in the administration panel. Has anyone figured out what's going on and what''s happening. I am using Website Baker 2.8 and have just installed the latest Bakery plugin because I thought that it would fix the problem.   

freeSbee

  • Guest
Re: After using PayPal the order has been lost in the backend system
« Reply #5 on: December 11, 2010, 09:51:51 AM »
Hi incitegraphics

Please set $testing = true; and report about debug messages:
http://www.websitebaker2.org/forum/index.php/topic,7834.msg115641.html#msg115641

Regards Christoph

instantflorian

  • Guest
Re: After using PayPal the order has been lost in the backend system
« Reply #6 on: December 11, 2010, 10:15:06 AM »
Hi incitegraphics,

did you perform a test order? If at the end of the order process (back on the Bakery site afer Paypal payment) a red error message "The order could not be completed" or similiary is displayed, it might be a problem with the PHP fsockopen function.
I'm not sure yet, but I've figured out that the function is disabled on a server where I am struggling with the same problem, so this may be the reason why the Paypal payment can not be closed successfully in Bakery - and hence the order is not stored in the data base.

BR
-instantflorian.


Offline incitegraphics

  • Posts: 6
Re: After using PayPal the order has been lost in the backend system
« Reply #7 on: December 11, 2010, 08:47:37 PM »
Thanks, I changed the settings in the php pages as requested. I will try and run another test.  I also completed a test and I receive no paypal errors.  It appears as if it works, however, no item description comes through.