Author Topic: Modul Addresses  (Read 28539 times)

aldus

  • Guest
Modul Addresses
« on: September 03, 2008, 03:45:17 PM »
A simple modul for managing addresses inside WB.
All started in this thread: https://forum.WebsiteBaker.org/index.php/topic,10887.0.html
As the result an alpha-version comes out, within some bugs, but the work is still in progress.

Notice: i started this new thread to keep the information/updates here, more or less easy to
find, instead of the x-posting of a long thread on page 12... So if there are any changes, updates
they will be posted/updated here and at AMASP ...

Current Version: 0.1.8.2.alpha - 2008-10-08

Requirements:
  • WebsiteBaker 2.7
  • PHP 5.2.x
  • WebsiteBaker Modul: x_cForm 0.1.3

Changes on 0.1.8.2.alpha - 2008-10-08
  • Bugfix for typos in paths to the modul-folder
  • Selecting group(-s) for the frontend-view
As you can select multible groups in the backend you are in the
need to update "x_cForm" to 0.1.3 first; instead you will lost the multible selections
in the popup.

Changes on 0.1.6.alpha - 2008-09-15
  • Minor changes in View.php to make the @import derective inside the css to work.

e.g.
Code: (css) [Select]
@import url( WB_URL/modules/adresses/css/play.css);

Changes on 0.1.5.alpha - 2008-09-15
  • Add new table for individual option settings for each section
  • Add new page for the optionsettings - also wb-languagesupport for the labels on the left.
  • Some bugfixes, minor cosmetic changes and some typos-erasing.

As for the "options"
  • checkbox for "display tooltipp" y/n
  • value for the offset_x display for the tooltipp
  • value for the offset_y display for the tooltipp
  • max. Chars in the tooltipp, as we sometimes got a lage "info"-block.
  • css_basename settings
  • css (-info): you can place your own css insite the textarea for individual css-layout for each section, like you can see in the attachment. The rule is (fairly) simple: {{ css_basename }}_td_[number_of_the_collumn]. e.g. the basename is "school" then you can form the roule like ".school_td_1 { background-color:#890; }"

Changes on 0.1.4.alpha - 2008-09-08
  • bugfix in the "view.php" to display "all" items, even "web" and "e-mail"

Changes on 0.1.3.alpha - 2008-09-07
  • Add warning message for delete. "Are you sure?"
  • Add rudimental managing the front-end-table for the order (see attachment)
  • Multi-Sections are now supported.(See attachment)

Notice: Because of a typos-bug you are in the need to update the x_cForm modul 0.1.1! Sorry.
https://forum.WebsiteBaker.org/index.php/topic,10933.0.html

Changes on 0.1.2.alpha - 2008-09-04
  • Simple listing of the groups at the bottom of the userslist (m.f.i)
  • Testing if the group is in use by a user, and if so, you can direct "jump"(link) to him and change the settings.
  • Alphabetical order of the groups (also in the popup).
  • Add groupname for the frontend-output in details

Notice: As there are no DB-Changes you can simple change/remove the files inside the zip.

Known issues
  • The modul make use of "overLib" JS; this will not work if a "link" is inside the info-block.
  • The groups can't be edit at this time; exept inside phpMyAdmin
  • Missing (very rudimental) language-support for EN, NL, DE ...
  • If you delete a page within this modul, the entries are still in the db; so deleting the users first is recomented! (sorry - no idea why it is so ...

ToDo - Roadmap
  • Editing/Add/Delete groups
  • Second page for the groups
  • Backend-Edit for the frontend.css
  • Validate Web and E-Mail
  • Required fields, e.g. Name, City, E-Mail
  • Optional export of the Addresses in csv/tsv

AMASP: http://www.wbmod.bplaced.net/pages/modules/listings/addresses.php

Any kind of improvment, critics, recomentations, code-cleanings, warnings and grumble
are always wellcome.

Regards
Aldus

[gelöscht durch Administrator]
« Last Edit: October 08, 2008, 09:51:53 AM by aldus »

Ralf Hertsch

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #1 on: September 03, 2008, 09:44:46 PM »
Hello Aldus,

had a fast look at Modul Addresses ;-)

Nice modul. Question: must it be php 5.2? 5.1.x not enough and why?

I got some errors if no user is defined or if i wish to create a new user:

Code: [Select]
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/.../httpdocs/modules/adresses/edit_user.php:1) in /var/www/.../httpdocs/modules/adresses/edit_user.php on line 41
(Think rewrite header location must be first line in code...)

Code: [Select]
Notice: Undefined index: id in /var/www/.../httpdocs/modules/adresses/edit_user.php on line 160
$_REQUEST['id'] is set but empty...

It would be nice to have the group's editable...

Regards
Ralf

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #2 on: September 04, 2008, 07:14:17 AM »
Quote
Nice modul. Question: must it be php 5.2? 5.1.x not enough and why?
Massive codechanges, see http://www.php.net/ChangeLog-5.php for details,
and also Version 5.2.0 comes up in nov 2006 - nearly two years ...
In PHP 5.1 we've got massive problems with abstract classes and private vars ...

As for the groups - the theme is top on my list ;-)

Regards
Aldus

Offline Luckyluke

  • Posts: 556
  • Gender: Male
  • Let's Rock
Re: Modul Addresses
« Reply #3 on: September 04, 2008, 12:39:10 PM »
Hi,

It's a nice module. I've got no errors, everything works fine.
But I know it's an alpha version, a lot of work has to be done.
I hope we can select the rows and other info in the backend.
BTW: if you delete a person, maybe a popup to ask if you really want to delete the person...

I expect a lot of this module. Verry nice!

Grts,
Luc

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #4 on: September 04, 2008, 01:05:02 PM »
Hello LuckyLuke

Ok - delete something without any warning isn't a good idea at all, i agree to this point.
Let me try to implant it in the next alpha update. The latest version 0.1.2.alpha is above/top of this
thread.

Regards
Aldus

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #5 on: September 07, 2008, 03:13:30 PM »
Hello

Current version 0.1.3 update is avaible - see first entry for details.

Regards
Aldus

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #6 on: September 08, 2008, 12:03:04 PM »
Current version 0.1.4 update/bugfix is avaible - see first entry for details.

Regards
Aldus

Offline Luckyluke

  • Posts: 556
  • Gender: Male
  • Let's Rock
Re: Modul Addresses
« Reply #7 on: September 09, 2008, 03:19:32 PM »
The tooltip flashes a lot in Firefox 2, IE 6 and in Google Chrome.
Somethimes I have to click a lot on a name to register a click when a tooltip is above the link.

Offline Luckyluke

  • Posts: 556
  • Gender: Male
  • Let's Rock
Re: Modul Addresses
« Reply #8 on: September 12, 2008, 01:47:46 PM »
Hoi,

Is there a possibility we turn the tooltips off? If the extra wysiwyg info has some tons of info, the module can run into trouble.

Can't wait to see the next release...   :wink:

Grts,
Luc

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #9 on: September 12, 2008, 01:57:55 PM »
Hm ... i'm still thinking about an "option" page. e.g. to turn "tooltipps" on/off or
try to "only the first 50 chars/ 10 Words of Field xyz" ... but i'm still run in trouble with this
at now.

As for a vague roadmap i'm trying to get 0.1.5 released this weekend ...

Regards
Aldus

Offline Luckyluke

  • Posts: 556
  • Gender: Male
  • Let's Rock
Re: Modul Addresses
« Reply #10 on: September 12, 2008, 02:05:20 PM »
Yeah, an option page would be good. We can change the CSS, columns, which group you want to see, which columns, tooltips on/off, how many rows on 1 page, ....

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #11 on: September 15, 2008, 01:07:47 PM »
Version 0.1.5 is online

For some details see the posting no. one in this thread.

@LuckyLuke - you can now use the "Edit options ..." to adjust the ToolTipp for the links.
(Offset_x, Offset_y) ...

Regards
Aldus

Offline Luckyluke

  • Posts: 556
  • Gender: Male
  • Let's Rock
Re: Modul Addresses
« Reply #12 on: September 15, 2008, 03:07:58 PM »
Hi,

I've got some troubles updating the module. WB told me the update was OK but it didn't show the master menu anymore. So, clear the buffer and back to the backend.

Can you give an example of a CSS for this module?

Grts,
Luc

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #13 on: September 15, 2008, 03:32:55 PM »
What do you mean with "master-menu" - got still trouble to understand.
As for the css i plan some "presets" in the package, e.g. "funky", "serious" - what ever.

Have you a working (?) example out there in the net so i can take a look at it ?

E.g. the "css_basename" is "play" then ...
Code: [Select]
.play_td_head_1,
.play_td_head_2,
.play_td_head_3,
.play_td_head_4,
.play_td_head_5 {
    background-color:#900;
}

.play_td_1 {
    background-color:#EEE;
    overflow:hidden;
    display:block;
    float:left;
    width:200px;
    height:20px;
}

table.play_table {
    display:block;
    background-color:#FF8;
    width:500px;
}

Edit: Have placed a 0.1.6 for download in the first one, so you can also use the @import derective now:
Code: [Select]
@import url( WB_URL/modules/adresses/css/play.css);

Regards
Aldus
« Last Edit: September 15, 2008, 03:37:56 PM by aldus »

Offline Luckyluke

  • Posts: 556
  • Gender: Male
  • Let's Rock
Re: Modul Addresses
« Reply #14 on: September 15, 2008, 03:43:17 PM »
Master-menu... I mean the start-menu, the WB administrator menu.
I have a working example on my lamp server and that's on my usb stick. So, not a working example on the net.

The presets is a good idea!
The CSS is working here.

I test more later when I'm at home.

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #15 on: September 15, 2008, 07:31:02 PM »
Maybe you will need the update of "x_cForm" at https://forum.WebsiteBaker.org/index.php/topic,10933.0.html

Regards
Aldus

Offline Luckyluke

  • Posts: 556
  • Gender: Male
  • Let's Rock
Re: Modul Addresses
« Reply #16 on: September 18, 2008, 04:12:57 PM »
Hi,

I've got to take a look to the CSS. Can you give me an CSS like the 3 above examples?
The tooltip is nice when it isn't under the cursor. Use an offset of 10 pixels.

Grts,
Luc

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #17 on: September 18, 2008, 04:30:31 PM »
Hi,

I've got to take a look to the CSS. Can you give me an CSS like the 3 above examples?
The tooltip is nice when it isn't under the cursor. Use an offset of 10 pixels.

Grts,
Luc

Ups - pretty mutch to do these days, so i've no idea about the version of yours:
here comes a "hot" modification update to 0.1.6.1 within some css - examples in the subfolder "css"
to play a little bit around ...

As where are no DB changes you can simple rename the existing folder and place the zip content into
adresses (aplologize for the typo)

Edit
you can link to the example css like this:
Code: [Select]
@import url( WB_URL/modules/adresses/css/examples.css);
Then you only have to change the "basename" to "gray", "red" or "mixed" ...

Regards
Aldus

[gelöscht durch Administrator]
« Last Edit: September 18, 2008, 04:36:58 PM by aldus »

Offline Luckyluke

  • Posts: 556
  • Gender: Male
  • Let's Rock
Re: Modul Addresses
« Reply #18 on: September 18, 2008, 04:32:32 PM »
Hi,

I think something is wrong withe the tooltips.
When I add a new address, everything is correct. But when I edit a name, specially the wysiwyg info. It displays some old info or nothing anymore   :?

I see there is a new version. I'll take a look later in the evening!

Luc

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #19 on: September 18, 2008, 04:38:19 PM »
Hi,

I think something is wrong withe the tooltips.
When I add a new address, everything is correct. But when I edit a name, specially the wysiwyg info. It displays some old info or nothing anymore   :?

I see there is a new version. I'll take a look later in the evening!

Luc

There is still a problem with the tooltipps if there ist a starting "p" tag or a link "<a>" inside ...

Regards
Aldus

Offline Luckyluke

  • Posts: 556
  • Gender: Male
  • Let's Rock
Re: Modul Addresses
« Reply #20 on: September 19, 2008, 09:37:20 AM »

There is still a problem with the tooltipps if there ist a starting "p" tag or a link "<a>" inside ...


Allright. If I delete the <p> tag on the start of the wysiwyg info, the tooltip is back again. Thats a bad thing in FCKEditor. It use much <p> tags.
But in the tooltip, the picture is gone.

Quote
here comes a "hot" modification update to 0.1.6.1 within some css - examples in the subfolder "css"
to play a little bit around ...

As where are no DB changes you can simple rename the existing folder and place the zip content into
adresses

I installed the new version and all my data was gone. For the moment no problem. It was test data  :lol:

Grts,
Luc

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #21 on: September 19, 2008, 09:54:18 AM »
Quote
But in the tooltip, the picture is gone.
There is a "max char" setting in the options: the default is set to 100, maybe you will
have to set it up to 500 to get the image to work?

As for the lost-data - i apologize and will hunt this bug ...  :-D

Regards
Aldus

Offline Luckyluke

  • Posts: 556
  • Gender: Male
  • Let's Rock
Re: Modul Addresses
« Reply #22 on: September 19, 2008, 10:15:48 AM »
As for the lost-data - i apologize and will hunt this bug ...  :-D

No need to apologize... not now  :lol:

And... I add a new address. Everythings works fine until I press the "add" button. I don't see it in the list. So it isn't added. And when I look to the frontend, it won't show anything.

Is it OK when I delete the tables with phpadmin, uninstall the address module and start all over again? Or are the tables dropped when I uninstall the module?

Grts,
Luc

aldus

  • Guest
Re: Modul Addresses
« Reply #23 on: September 19, 2008, 11:34:29 AM »
As far as i can see you will have to de-install the modul, and
drop the tables with PhpMyAdmin ...

I will see to get one stable version/update within this weekend, but today
i've got nearly no time.

Regards
Aldus

Offline Luckyluke

  • Posts: 556
  • Gender: Male
  • Let's Rock
Re: Modul Addresses
« Reply #24 on: September 22, 2008, 01:14:18 PM »
Hi,

- In the detail page. When you click on a webaddress, it gives an error. E-mail works.
- Is there a possibility in the backend to display only a specific group? Or, to display in the frontend a group with a selection combo box?

I will test more the following days.
Nice module, I like it allready...

Grtz,
Luc

 

postern-length