Author Topic: can't upload a template  (Read 4661 times)

peachey2

  • Guest
can't upload a template
« on: December 06, 2006, 05:48:24 AM »
when ever i go into the admin area -> addons -> templates -> install new template  i get the following error:

Cannot upload file

Back

Offline ruebenwurzel

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8376
  • Gender: Male
  • Keep on Rockin
    • Familie Gallas Online
Re: can't upload a template
« Reply #1 on: December 06, 2006, 05:54:44 AM »
Hello,

how looks the file you try to upload? Is it a zipped template from the addons Repository?

Matthias

peachey

  • Guest
Re: can't upload a template
« Reply #2 on: December 06, 2006, 06:24:16 AM »
yes, ive tried two differnt ones

Offline ruebenwurzel

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8376
  • Gender: Male
  • Keep on Rockin
    • Familie Gallas Online
Re: can't upload a template
« Reply #3 on: December 06, 2006, 07:10:41 AM »
Hello,

please explain a little bit more. What ways? What about the premissions from your temp and the templates folder?

Matthias

peachey

  • Guest
Re: can't upload a template
« Reply #4 on: December 07, 2006, 10:10:59 AM »
content\temp--------------------777(drwxrwxrwx)
content\templates-------------777(drwxrwxrwx)
content\admin\templates----755(drwxr-xr-x)

I've tried the following teemplates from the d/load repository:
Blue Swizzy New
uccellini

both of which i downloaded the other night, which was the same night that i downloaded WebsiteBaker and installed it.

Offline ruebenwurzel

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8376
  • Gender: Male
  • Keep on Rockin
    • Familie Gallas Online
Re: can't upload a template
« Reply #5 on: December 07, 2006, 10:42:52 AM »
Hello,

so the permissions seems to be ok. Installing templates should work. download the zip files, don't unzip it, only go in WB adminarea to addons - templates, search for the zip file and hit install. Thats all. To change the template of your page to the new one got to settings and choose the template you want as default. If at all pages template is set to default your page should appear in the new design.

Matthias

peachey

  • Guest
Re: can't upload a template
« Reply #6 on: December 07, 2006, 10:50:12 AM »
I havn't unzipped the file which seem strange cause the other two installs i have done have worked out of the box, i have even tried redowloading the file. Would it be easier for me to trash my site and start over since i have no content other than my "home/index" page at the moment

Offline ruebenwurzel

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8376
  • Gender: Male
  • Keep on Rockin
    • Familie Gallas Online
Re: can't upload a template
« Reply #7 on: December 07, 2006, 10:57:18 AM »
Hello,

possible reason could be that not all files are correct uploaded when you install WB. To be shure all files are correct and ant the correct place only copy all original WB Files over the exisiting on your server except the config(.)php. If the database is ok all should work then.

If not, do a new clean install. Delete all files and folder (first set the ownership to ftpuser, otherwise you have no access to a few files) and the database.

Matthias

peachey

  • Guest
Re: can't upload a template
« Reply #8 on: December 08, 2006, 07:11:41 AM »
WTF! i completly got rid of the other directory and installed it in a new one but it still has the issue. could it be caused by the php version or something??

Offline ruebenwurzel

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8376
  • Gender: Male
  • Keep on Rockin
    • Familie Gallas Online
Re: can't upload a template
« Reply #9 on: December 08, 2006, 08:49:36 AM »
Hello,

could be as you suggest a php setting. first question php safe mode of or on?. second question what says your phpinfo about apache. Works it as modul or as cgi?

Matthias

peachey

  • Guest
Re: can't upload a template
« Reply #10 on: December 08, 2006, 09:05:01 AM »
how do i work out the php settings again?

Offline ruebenwurzel

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8376
  • Gender: Male
  • Keep on Rockin
    • Familie Gallas Online
Re: can't upload a template
« Reply #11 on: December 08, 2006, 09:19:53 AM »
Hello,

create a new text file, name it phpinfo.php, put the following code in it, uploade the file to the root of your host and call it in your browser.

Code: [Select]
<?

phpinfo();

?>

Matthias

 

postern-length