Author Topic: No front end after upgrading to 2.13.3  (Read 97 times)

Offline danville

  • Posts: 22
No front end after upgrading to 2.13.3
« on: January 21, 2023, 11:27:24 PM »
Help!!  I decided (after suggestions from this forum) to change web hosting.
Upgraded to 2.13.3 with PHP 8.1 and now do not have a front end on a production site.
HELP!!
I do have access to the back end.  Tried several things with no success.
https://icsusa.org

Offline ruebenwurzel

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8463
  • Gender: Male
  • Keep on Rockin
    • Familie Gallas Online
Re: No front end after upgrading to 2.13.3
« Reply #1 on: January 22, 2023, 07:05:12 AM »
Hello,

What are the steps you've done?
Wich Version of WB did you Transfer to the new Server?
How did you transfer the files?
Did you make the Upgrade to WB 2.13.3 on old or on new Server?
As you have acess to backend, the database connection seems to work.
Are in the config.php all Pathes correct? You use a domain without www, what is the entry in config.php?
Did you use a .htaccess file? What are the results without a .htaccess?

You can try the following.
Again upload the WB 2.13.3 (r166) Package and the unzip.php to your server and start the unzipping and upgrade Progress again.

Offline ruebenwurzel

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8463
  • Gender: Male
  • Keep on Rockin
    • Familie Gallas Online
Re: No front end after upgrading to 2.13.3
« Reply #2 on: January 22, 2023, 07:15:16 AM »
... I do have access to the back end...

Are you shure, you have Access to the backend on the new Server?

Did you export the Database on old Server and import on new Server?
Did you also change in config.php the database configuration to use the new database?

Offline dbs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8777
  • Gender: Male
  • tioz4ever
    • WebsiteBaker - jQuery-Plugins - Module - Droplets - Tests
Re: No front end after upgrading to 2.13.3
« Reply #3 on: January 22, 2023, 07:23:19 AM »
The website shows me only:

504 Gateway Timeout

Seems you have no luck with your hosters

Offline ruebenwurzel

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8463
  • Gender: Male
  • Keep on Rockin
    • Familie Gallas Online
Re: No front end after upgrading to 2.13.3
« Reply #4 on: January 22, 2023, 04:57:42 PM »
Hello,

I have seen, that your page seems to be online again. What was the reason, why the page didn't work?

I Also have seen that you use the old and outdated WB-Theme for the backend. This Theme don't work with WB 2.13.3. Please change your Backend Theme in the Options of WB to "WebsiteBaker Default Theme v.1.4.6" and delete the old WB-Theme.

Matthias

Offline danville

  • Posts: 22
Re: No front end after upgrading to 2.13.3
« Reply #5 on: January 23, 2023, 02:47:22 PM »
Update

I restored 2.8.3 for now.

New hosting provider allows PHP 5.6 through PHP 8.1

I will likely remove all extraneous modules and attempt an upgrade soon to 2.13.3 this week.
Very likely something simple.  I will post when I find success or when I am having trouble along the way.

Thank you for all the posts and suggestions.  WebsiteBaker is definitely the way forward after attempting to replicate my sites using any other CMS.

Offline sternchen8875

  • Posts: 97
Re: No front end after upgrading to 2.13.3
« Reply #6 on: January 23, 2023, 04:17:50 PM »
maybe another solution for you...

build a file-backup from all the files and folders and a backup from the database and i send a repaired verion back to you
Best solution is a download on your server, Link via PM or from a filehoster like Dropbox etc