Author Topic: 2+ product photos not showing on front end [SOLVED]  (Read 9389 times)

Offline seanie_morris

  • Posts: 287
  • Gender: Male
2+ product photos not showing on front end [SOLVED]
« on: April 17, 2014, 11:26:25 AM »
Hi all,

I couldn't find a post that deals with this, so here goes.

Adding images to a product is not a problem. The problem is that the front end will only display 1 image. I can re-arrange the images in the back end, but whichever is the top-most ranking image is the only one that displays in the shop.

It's as if there is a setting to only display the 1st image in the list per product, but I can't crack it!


Thanks,

Seanie.
« Last Edit: April 29, 2014, 05:56:31 PM by seanie_morris »

freeSbee

  • Guest
Re: 2+ product photos not showing on front end
« Reply #1 on: April 17, 2014, 11:32:58 AM »
Hi seanie_morris

Please read about the placeholders like [IMAGE] and [IMAGES] used in the Bakery templates.
http://www.bakery-shop.ch/#item_images

Reagards Christoph

Offline seanie_morris

  • Posts: 287
  • Gender: Male
Re: 2+ product photos not showing on front end
« Reply #2 on: April 24, 2014, 04:03:18 PM »
Thanks for the reply freeSbee,

I made sure both the names of the files are the same in the /images and /thumbs folder, even uploading alternately named images too (3 in total), and still no joy, only the top placed image in the admin end will show on the product's shop page.

If I am missing something else from your link, please advise.


Thanks,

Seanie.

jacobi22

  • Guest
Re: 2+ product photos not showing on front end
« Reply #3 on: April 24, 2014, 05:03:27 PM »
do you have this problem in product page AND on the overview or only of one of them?

here the part from my bakery page settings (only 2 lines)
Detail (Footer)
Code: [Select]
[IMAGE][IMAGES]
<form action="[SHOP_URL]" method="post">

alternativ
Code: [Select]
[IMAGE][THUMBS]
<form action="[SHOP_URL]" method="post">

or other combinations from THUMB, THUMBS, IMAGE && IMAGES

Offline seanie_morris

  • Posts: 287
  • Gender: Male
Re: 2+ product photos not showing on front end
« Reply #4 on: April 29, 2014, 01:44:19 PM »
Strange... I checked that out in the modules/bakery/config.php file but can't find anything out of the ordinary.

I even deleted the existing images and re-uploaded them (making sure on their names.jpg etc. is short enough) but I am obvisouly missing something. Some of the instructions on that link to the Lightbox section are a little confusing too, for example:

To display the item images in your Bakery templates use the placeholders [THUMB], [THUMBS], [IMAGE] and [IMAGES]

How do I go about altering this? What file(s) do I select in modules/bakery/templates (I assume) in order to check product image display?

Seanie.

instantflorian

  • Guest
Re: 2+ product photos not showing on front end
« Reply #5 on: April 29, 2014, 01:54:23 PM »
You're thinking tooo complicated.

Look at the screenshots.

hth
-Florian.

jacobi22

  • Guest
Re: 2+ product photos not showing on front end
« Reply #6 on: April 29, 2014, 02:17:21 PM »
1. see the post from florian

2. It has nothing to do with your picture problem, but you talking about the bakery-config-file
this bakery config-file has only some additional settings like special chars, picture settings for upload etc
i know, thats sometimes (on special server configurations) this config-file was not loading. to check that, go in the backend to your bakery page and there to page settings like florian it shows on his pics
at the bottom from the second pic you see the point "Thumbnail Setting", if the select field there are empty, your config.php from bakery is not loaded.


if this is the problem, change this line

Code: [Select]
<?php
// Get some default values
require_once('config.php');
?>

in the files
modules/bakery/modify_item.php (Line 60)
modules/bakery/modify_page_settings.php (Line 25)
modules/bakery/save_form.php (Line 26)
modules/bakery/save_item.php (Line 32)
modules/bakery/view_cart.php (Line 26)
modules/bakery/view_item.php (Line 26)

to this code
Code: [Select]
<?php
// Get some default values
require_once(WB_PATH.'/modules/bakery/config.php');
?>

its only needed, if the select field for the thumbnail settings are empty
be carefull
change only the lines from my list and never a line like this
Code: [Select]
<?php
// Get some default values
require('../../config.php');
?>

this line load the wb-config-file and bakery will not working without this line
« Last Edit: April 29, 2014, 02:22:00 PM by jacobi22 »

Offline seanie_morris

  • Posts: 287
  • Gender: Male
Re: 2+ product photos not showing on front end
« Reply #7 on: April 29, 2014, 03:10:09 PM »
Jacobi,
The config.php file is working fine, I was checking inside there to see if I could have changed any of the display settings!

Floria,
That has worked, thank you! However, one mystery remains: All the images I have per product show up tiled on the product page - I thought that one image (the top image in the 'list') would be the main image and the other images appear as thumbnails, viewable when clicked on. Now, if I have e.g. 4 images all 800px in width, my page is verrry long.


Thanks,

Seanie.

instantflorian

  • Guest
Re: 2+ product photos not showing on front end
« Reply #8 on: April 29, 2014, 04:07:20 PM »
Seanie,

so you just have to use [IMAGE][THUMBS] instead of [IMAGE][IMAGES]

 :-P

Offline seanie_morris

  • Posts: 287
  • Gender: Male
Re: 2+ product photos not showing on front end
« Reply #9 on: April 29, 2014, 05:56:09 PM »
Seanie,

so you just have to use [IMAGE][THUMBS] instead of [IMAGE][IMAGES]

 :-P

NOW I understand! Thanks guys! It worked!

Seanie.  :mrgreen:

 

postern-length