Author Topic: De nieuwe site  (Read 7134 times)

Offline iceat

 • Posts: 108
 • Gender: Male
  • Medialoft
De nieuwe site
« on: February 17, 2010, 01:19:45 PM »
Wat vinden jullie?

Ik persoonlijk ben echt niet overtuigd  :-(
Webdesign/-Development, Freelance

> http://www.medialoft.be

Offline Bramus

 • Moderator
 • ***
 • Posts: 608
 • Gender: Male
  • BRAMUS Internet Services
Re: De nieuwe site
« Reply #1 on: February 17, 2010, 09:41:20 PM »
Hier ook niet echt overtuigend, vind het te "fancy". Vond het oude ontwerp toch beter als ik eerlijk moet zijn.
BRAMUS Internet Services

Offline newfy

 • Posts: 80
 • Gender: Male
  • 10 voor beeld
Re: De nieuwe site
« Reply #2 on: February 19, 2010, 03:28:26 PM »
Ik vindt m wel mooi en duidelijk maar dat is een persoonlijke smaak ;)
Wel is het zo dat ik al op de eerste pagina die ik bekeek meteen al 2 tekstfouten zie... aan wie kan ik dat doorgeven?
Greetz,
Newfy

Offline aadwagner.nl

 • Posts: 211
 • Gender: Male
  • Mijn doel: ondernemers trots maken op de uitstraling van hun bedrijf!
Re: De nieuwe site
« Reply #3 on: February 20, 2010, 06:55:57 PM »
Ik ben wel positief. Oude ontwerp vond ik nogal gedateerd. Dit is meer van deze tijd, al had de indeling van de homepage beter gekund... Er balt op mijn 19" scherm veel af (kenmerken bijv).

Logo is een enorme verbetering. Goed opgestrakt. Ik vraag me alleen af of onbekenden het zullen herkennen als een bakkersmuts.

Maar nogmaals: ik ben positief.
Groet,
Aadwork

Offline Re-Mi

 • Posts: 97
Re: De nieuwe site
« Reply #4 on: March 16, 2010, 01:07:07 AM »
Ik vindt de pagina ook wel mooi.

Wat ik me eigenlijk afvraag is hoe de blokken in de pagina's zijn gemaakt bij bv de pagina modules.

Dit kan ik namelijk ook wel gebruiken in een website design waarbij blokken de duidelijkheid van categorieën aangeven. Iemand misschien. Het lijkt me niet dat deze stuk voor stuk geprogrammeerd zijn.

(het lijkt mij ook dat de blokken zich aanpassen aan de hoeveelheid tekst in de blokken)

Of ben ik nu hele rare vragen aan het stellen en is de oplossing makkelijker dan ik denk.

Groet,

Michel

Waldschwein

 • Guest
Re: De nieuwe site
« Reply #5 on: March 16, 2010, 11:14:34 AM »
Hello!

Sorry for answering in English (I know it's an Dutch forum, just keep Dutch, but I can only read, not write in Dutch).

About the "blocks": Do you mean the downloads here? http://www.websitebaker2.org/nl/add-ons/modules/modulevoorraad/paginamodules.php
That's just done with the sectionpicker droplet - all downloads that aren't language dependend are on a hidden page and inserted with sectionpicker to the fitting page.
If you mean that blocks http://www.websitebaker2.org/nl/add-ons/modules.php: It's just pure HTML / CSS inside WYSIWYG.

Yours Michael

Offline Argos

 • Posts: 2542
 • Gender: Male
  • Argos Media
Re: De nieuwe site
« Reply #6 on: March 16, 2010, 01:09:01 PM »
Ik vind hem ook niet geweldig, vooral het uiterlijk is mijns inziens kwalitatief te laag. Hoewel ik er zelf zijdelings bij betrokken ben (geweest) en hier en daar wat verbeteringen heb doorgevoerd, had/heb ik te weinig tijd om er echt iets moois van te maken. Daarom had ik voorgesteld het ontwerp te baseren op een kwalitatief goede niet-WB template als uitgangspunt voor het ontwerp, zoals bijvoorbeeld te vinden op www.themeforest.net. Helaas is dat niet geaccepteerd en is er zelf een ontwerp in Photoshop gemaakt door iemand (ben even kwijt wie ook alweer) en is de site op basis daarvan gebouwd. Jammer, want een professioneel design had zoveel toe kunnen voegen. Het huidige ontwerp heeft matige verhoudingen, onaantrekkelijke kleuren en is op uitvoeringsniveau nogal grof. Het ziet er gewoon niet gelikt en profi uit.

De indeling is op zich wel goed, maar de hele Add-ons sectie is onhandig en onoverzichtelijk nu en zelf vind ik AMASP veel prettiger en overzichtelijker. Dat er zowel AMASP is en een Add-ons sectie op de site vind ik ook verwarrend. Er wordt echter hard gewerkt aan een totaal vernieuwde Add-ons sectie, die het beste van de huidige site en AMASP combineert.

De vertalingen en teksten zijn nog niet optimaal en er zijn nog stukken onvertaald of slecht vertaald. Ik doe de eindredactie over de teksten, maar heb niet altijd even veel tijd ervoor. Ik probeer regelmatig even een uurtje te werken aan verbeteringen en ik zal zo in elk geval ook even de homepage checken.

Wat mij betreft is er dus nog op alle fronten veel ruimte voor verbetering en hopelijk kunnen alle betrokkenen, waaronder ikzelf, deze de komende maanden doorvoeren.
Jurgen Nijhuis
Argos Media
Heiloo, The Netherlands
----------------------------------------------------------------
Please don't request personal support, use the forums!

Waldschwein

 • Guest
Re: De nieuwe site
« Reply #7 on: March 16, 2010, 01:33:33 PM »
Hello!

(Sorry English again, but I want to answer).
Well, I think good and we all made a great job. The problem perhaps is, that too many people were involved. If really one designer makes the whole CI (or at least says who should do what, if it lacks time) it would be much better - but well, that was the work. But - using as a CMS of the size of WB a theme somebody else created and everybody can use is much worse...
I know not every text is very good, and of course there is room for making this and that better - but most people (also on sites that don't know WB) really like the design. It was just a huge "break" in quite everything (included site structure and self-expression of WB), perhaps a bit too much a break.
A word about AMASP: AMASP is quite good, but in my eyes nothing for users. It has a very clumsy site-structure. Also there are on frontpage links you can't access, and I never found a module there with navigation through the so-called menu, but only via search (and I rarely use searches...). Problem about the WebsiteBaker-addons: It's much more than just make a good design, there is much work "behind the scene".

And: I would say (and others say it...) it would be really nice we could have a new forum layout. Of course the "new look" could be improved, but in the end everybody should like it or getting used to, because it's part of CI. Also for a new, standard backend-theme (well, I know most people use argos_theme, I also do it, the only problem is, that there's no logo inside). But I am also not a fan of "backend-theme must look exactly the same as the website", that's just not making real sense.
People should "feel" a CI, also in forum (theme), also in a new, standard frontend-theme for future WB2.X versions (WB3 is something in the future, we shouldn't discuss about that).

Just keep Dutch here, but if I would use google-translator it would be much worse I guess.  :wink:

Yours Michael
« Last Edit: March 16, 2010, 01:40:39 PM by Waldschwein »

Offline Vincent

 • Posts: 376
 • Gender: Male
  • websites voor ondernemers
Re: De nieuwe site
« Reply #8 on: March 18, 2010, 07:45:09 PM »
Even een berichtje van degene die de nieuwe WB-look NIET ontworpen heeft maar WEL tot templates heeft gemaakt en daarbij e.e.a. heeft aangepast.

Er is in de aanloop van het nieuwe ontwerp heftig gediscussieerd in het team, en diverse mogelijkheden zijn de revue gepasseerd. Omdat natuurlijk niet iedereen dezelfde smaak heeft (er is ook een duidelijk verschil van smaak tussen Nederlanders en Duitsers, die duidelijk wél geporteerd zijn van dit ontwerp  - http://www.websitebaker2.org/forum/index.php/topic,17190.0.html) heeft het leadersteam (dat niet uit designers bestaat) de knoop doorgehakt. Net als Jurgen was ik niet gelukkig met de keuze, maar anderzijds: we hebben nu tenminste een eind gemaakt aan een 5 jaar oud en lullig ontwerp, en laten de bezoekers zien dat WB leeft en zich ontwikkelt.

We hebben hiermee dus een start hebben gemaakt, niet een eindpunt bereikt. Het zou wenselijk zijn als er een paar mensen de ruimte krijgen om voor de volgende versie een ontwerp te maken dat niet iedereen probeert tevreden te stellen en daardoor ponum en guts mist. Dan kan bijvoorbeeld ook het logo (dat nu al beter is dan het was) écht picobello gemaakt worden. Ik hoop dus dat we over een jaar of wat een ander ontwerp kunnen hebben, en hoop dat tegen die tijd er een paar creatievelingen zijn die hun tijd, visie en inspiratie ter beschikking willen stellen.

Vincent

Offline Boudi

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1190
 • Gender: Male
 • //o_-\\
  • Yze Webdesign
Re: De nieuwe site
« Reply #9 on: March 20, 2010, 11:03:39 AM »
Een reactie van mij;

Vooropgesteld: Het is goed dat er een nieuw ontwerp is voor WB. Dit was hoognodig en geeft aan dat er beweging is. Omdat er echter tientallen mensen aan werken en er honderden WB gebruikers zijn met óók een mening vanuit diverse landen kun je het gewoonweg niet tevreden maken voor iedereen. Er zal dus altijd wel kritiek zijn. Vraag is of deze kritiek dan plausibel is, gelet op bovengenoemde.

Design: Perfecte websites bestaan niet. De vraag die je beter kunt stellen is is of een website het product/dienst correct weergeeft. WB heeft als unieke eigenschap: eenvoud. Het design heeft als eigenschap: eenvoud. De hoofdkleur van WB is blauw, ook dit komt terug in de website. Het menu is simpel en snel doorheen te bladeren.

Add-ons: Volledig eens met Argos. Er zijn nu meerdere websites waar je addons kunt verkrijgen. Dit zou gecentreerd moeten worden naar 1 punt. Categoriseer alle addons en zet er achter bij of het een betaversie is of niet. Laat vervolgens de gebruiker maar beslissen wat er mee te doen. De huidige weergave begrijp ik echter ook wel. WB wil zich neerzetten als een solide CMS, daar horen geen betaversies van mods bij die deze gedachte onderuit kunnen schoffelen. Echter houd ik vast aan 1 punt vanwaaruit je alle mods/snippets kunt downen, echter met een duidelijke melding of het al dan niet een bugvrije versie is.

Conclusie: De website oogt eenvoudig en helder. Over het ontwerp an sich kun je blijven discussiëren maar ik denk dat we dat niet teveel moeten doen want een kijk op een ontwerp is altijd subjectief. WB is een prachtige CMS met een grote toekomst. Laten we alle neuzen ook in die richting zetten en het nóg groter maken.

Boudi
...:: Bake the Unbakable ::...

Offline iceat

 • Posts: 108
 • Gender: Male
  • Medialoft
Re: De nieuwe site
« Reply #10 on: April 12, 2010, 12:16:52 PM »
Laat ons niet vergeten dat ze hier eindelijk van die table-design afgestapt zijn! En dat is ook iets waard! :)
Webdesign/-Development, Freelance

> http://www.medialoft.be

Offline juliens666

 • Posts: 2
 • www.hetnationaalfonds.nl
  • Stichting Het Nationaal Fonds
Re: De nieuwe site
« Reply #11 on: November 10, 2011, 07:46:29 PM »
ik ben ook niet echt enthousiast