Author Topic: New custom website (dutch)  (Read 10256 times)

vyni

  • Guest
Re: New custom website (dutch)
« Reply #25 on: October 02, 2008, 03:35:23 PM »
@Boudi

jo, great. Just something with the fax-nr aswell. Maybe a space within the country-code? Try +31 instead of + 31.
 :-D I thought maybe You see it.

But I dont know - maybe it´s just the plug-in which catches tel and mobile, but not fax ??


@Stefek
??......instead of highslide? - YES this would be great. And putting it in the header and You have it WB-wide.
« Last Edit: October 02, 2008, 03:38:49 PM by vyni »

Offline Ruud

  • Posts: 3649
  • Gender: Male
  • Do not use PM for help! Please use the forum!
    • Dev4Me - Professional WebsiteBaker Development
Re: New custom website (dutch)
« Reply #26 on: October 02, 2008, 03:39:00 PM »
Ruud, did you have see the german thread about the "FancyBox"/"Fancy Image"?

Yep, seen it.
I would have to have a better look at the original FancyBox, but it might be doable.
Select one of 3 zoom engines.

Ruud

Offline Stefek

  • Posts: 6177
  • Gender: Male
  • ("ړ)
Re: New custom website (dutch)
« Reply #27 on: October 02, 2008, 03:43:16 PM »
Ruud, did you have see the german thread about the "FancyBox"/"Fancy Image"?

Yep, seen it.
I would have to have a better look at the original FancyBox, but it might be doable.
Select one of 3 zoom engines.

Ruud
This would be great.

To me it seems, that the "Lightbox" Fashion is "expired" and outdatet.  :-)
The Fancybox instead is up to date and comes with a fresh impact.

The original script uses jQuery.
http://fancy.klade.lv/

Regards,
Stefek
"Gemeinsam schafft man mehr."

gemeinsam
1. mehreren Personen oder Dingen in gleicher Weise gehörend, eigen
2. in Gemeinschaft [unternommen, zu bewältigen]; zusammen, miteinander
#Duden

vyni

  • Guest
Re: New custom website (dutch)
« Reply #28 on: October 02, 2008, 03:49:12 PM »
The most benefit would be the exiting zoom, if up-to-date or outdated.

It´s free as I understood. And with this example of putting the show in the header, it is easy to set this thing to the whole page. Just adding a block (or like here in the header) but accessable through the backend, if You want to use it as galery aswell. Adding the necassary ID for the link can be comfortable done by FCK.

But we should change the thread......




Offline Boudi

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1190
  • Gender: Male
  • //o_-\\
    • Yze Webdesign
Re: New custom website (dutch)
« Reply #29 on: October 02, 2008, 04:23:22 PM »
@ Stefek

Quote
This looks great:
http://www.telmakelaars.nl/pages/catalog/nietap2.php?cat_id=1&number=0
Thnq! Appreciate it  :-)

For further small adjustments within the Catalog mod I will put them in this thread:

http://www.websitebaker2.org/forum/index.php/topic,1463.60.html

Greetz
Boudi

 
...:: Bake the Unbakable ::...

Offline Ruud

  • Posts: 3649
  • Gender: Male
  • Do not use PM for help! Please use the forum!
    • Dev4Me - Professional WebsiteBaker Development
Re: New custom website (dutch)
« Reply #30 on: October 02, 2008, 11:06:51 PM »
@Boudi

One more improvement.. Just in case you can't get enough of it.
Just did some small test to use the resizer from imageflow in the catalog.

In /module/catalogs/view.php you need to change the following:
From line 517 (the 2 lines with thumbnail_pic are added):
Code: [Select]
if($num_pics > 0)
 {
    while($element = $query_pics->fetchRow())
     {
        $pic= stripslashes($element['pic']);
        $direction_pic=WB_URL.MEDIA_DIRECTORY."/cat_pics/".$pic;
        $thumbnail_pic=WB_URL."/modules/imageflow/reflect.php?img=/cat_pics/".$pic."&height=1&jpeg=70&newwidth=100&cache=1";
        $smarty->append('pics',array(
            'pic'=>$element['pic'],
            'thumbnail_pic'=>$thumbnail_pic,
            'direction_pic'=>$direction_pic
        ));
     }
 }

Next in details_elements.tp l the line you changed before to get highslide working

Code: [Select]
<a href="{$pics[sec2].direction_pic}" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"><img src="{$pics[sec2].thumbnail_pic}" alt="Highslide JS" title="Click to enlarge" width="100" /></a>

You could use the same thumbnail trick on the list page too.
If you need help on doing that, let me know. You might be able to find out yourself looking at the code for the details pages.

Note: This will work because the imageflow module is installed.
Don't use this on other sites (without imageflow module)

Groetjes,

Ruud

Offline Boudi

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1190
  • Gender: Male
  • //o_-\\
    • Yze Webdesign
Re: New custom website (dutch)
« Reply #31 on: October 02, 2008, 11:25:17 PM »
hi Ruud,

Just implemented it but it didn't do the trick.

The view.php was original so there could be no error I think.

The details_elements.tp l is rather ripped off so may be here could be an error.

I give you a piece before and after the position where your code should be (this is the current code)

Code: [Select]
<?php if ($this->_tpl_vars[&#39;pics&#39;][$this->_sections[&#39;sec2&#39;][&#39;index&#39;]][&#39;pic&#39;] != ""): ?>

       <a href="<?php echo $this->_tpl_vars[&#39;pics&#39;][$this->_sections[&#39;sec2&#39;][&#39;index&#39;]][&#39;direction_pic&#39;]; ?>
" class="highslide" onClick="return hs.expand(this)"><img src="<?php echo $this->_tpl_vars[&#39;pics&#39;][$this->_sections[&#39;sec2&#39;][&#39;index&#39;]][&#39;direction_pic&#39;]; ?>
" alt="Highslide JS" title="Klik om te vergroten" width="100" /></a>

&nbsp;<?php endif; ?>

When changing your code with the piece that is in the middle it does not work  :-(
...:: Bake the Unbakable ::...

Offline Ruud

  • Posts: 3649
  • Gender: Male
  • Do not use PM for help! Please use the forum!
    • Dev4Me - Professional WebsiteBaker Development
Re: New custom website (dutch)
« Reply #32 on: October 02, 2008, 11:36:47 PM »
The additional ines in view.php will create an extra element (called thumbnail_pic) in the "pics" array.

You want to use the thumbnail in the <img src=""> part. So your code would become:

Code: [Select]
<?php if ($this->_tpl_vars[&#39;pics&#39;][$this->_sections[&#39;sec2&#39;][&#39;index&#39;]][&#39;pic&#39;] != ""): ?>

       <a href="<?php echo $this->_tpl_vars[&#39;pics&#39;][$this->_sections[&#39;sec2&#39;][&#39;index&#39;]][&#39;direction_pic&#39;]; ?>
" class="highslide" onClick="return hs.expand(this)"><img src="<?php echo $this->_tpl_vars[&#39;pics&#39;][$this->_sections[&#39;sec2&#39;][&#39;index&#39;]][&#39;thumbnail_pic&#39;]; ?>
" alt="Highslide JS" title="Klik om te vergroten" width="100" /></a>

&nbsp;<?php endif; ?>

Find the "thumbnail_pic" to see where it changed.

Ruud


Offline Boudi

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1190
  • Gender: Male
  • //o_-\\
    • Yze Webdesign
Re: New custom website (dutch)
« Reply #33 on: October 02, 2008, 11:48:00 PM »
Ok done, Implemented it.

But ehm no offense  :oops:, I see no difference? other than what was already there?  :|
...:: Bake the Unbakable ::...

Offline Ruud

  • Posts: 3649
  • Gender: Male
  • Do not use PM for help! Please use the forum!
    • Dev4Me - Professional WebsiteBaker Development
Re: New custom website (dutch)
« Reply #34 on: October 02, 2008, 11:52:13 PM »
Look at the properties of a thumbnail in a details page.

You will see it is now 3kb instead of the 300kb of the original image.
A page like http://www.telmakelaars.nl/pages/catalog/de-wilp32.php?cat_id=1&number=0 will load about 2MB less data.

Some people (especially with 48kb dial-up modems) will see the difference.

Offline Boudi

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1190
  • Gender: Male
  • //o_-\\
    • Yze Webdesign
Re: New custom website (dutch)
« Reply #35 on: October 02, 2008, 11:57:52 PM »
Holy steak!

Yes now I noticed it (Got a rather fast computer here so I switched to antoher)

What a difference!!! It loads in a glimp  :lol:

You are right..I try to implement this in the main page too!

Great work...again  8-) Thank you for your time in this late hour  :mrgreen:

Update: tried some tweaking with the mainpage but unfortunately I only got the image loads faster. The links to the details page got disabled.
« Last Edit: October 03, 2008, 12:23:13 AM by Boudi »
...:: Bake the Unbakable ::...

 

postern-length