Author Topic: CK Editor bug  (Read 137 times)

Offline RonR

  • Posts: 43
CK Editor bug
« on: September 17, 2021, 02:09:52 PM »
Ck editor 4.16.0 and 4.16.1
WB 2.13.0 r60

Backend, working on a page. I am trying to place an image which links to a pdf file.
image property screen.
Select the image by clicking the "browse server" button, no problems here.
Go to second tab (link) and click the button "browse server" again, but no pfd's are visible.

Displayed link is:
/modules/ckeditor/ckeditor/filemanager/browser/default/browser.html?Type=Image&Connector=/modules/ckeditor/ckeditor/filemanager/connectors/php/connector.php&CKEditor=content7&CKEditorFuncNum=3&langCode=nl

I think this linkbutton could do without the "Type=Image" part.

Hope this bug gets corrected in future updates.


Offline dbs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8667
  • Gender: Male
  • tioz4ever
    • WebsiteBaker - jQuery-Plugins - Module - Droplets - Tests
Re: CK Editor bug
« Reply #1 on: September 17, 2021, 03:00:20 PM »
It's not a bug.
We don't develop Ckeditor, it is a third party module.
What you try is to use a image plugin to do something different.
The solution for you is to place the image, mark the image and then use the Link button from the toolbar.

Offline Luisehahne

  • WebsiteBaker Org e.V.
  • **
  • Posts: 4459
  • Gender: Male
Re: CK Editor bug
« Reply #2 on: September 17, 2021, 06:03:54 PM »
It's not a bug.
We don't develop Ckeditor, it is a third party module.
What you try is to use a image plugin to do something different.
The solution for you is to place the image, mark the image and then use the Link button from the toolbar.

Correct solution use the Link button from the toolbar  (Y)  and you can insert a pdf file

Why do you use Wb 2.13.0 r60? In meantime we have a downloadable final (stable) wb 2.13.0 r63 . Don't forget to update the phpmailer

Dietmar
« Last Edit: September 17, 2021, 06:19:41 PM by Luisehahne »
Note: Once the code has been generated, it is easy to debug. It's not a bug, it's a feature!

Offline RonR

  • Posts: 43
Re: CK Editor bug
« Reply #3 on: September 17, 2021, 08:26:18 PM »
Thank you for pointing out it is not a bug. To me it feels like a bug, otherwise what is the point of having a tab called link.
I indeed used the workaround as described.

Due to circumstances no time and focus to upgrade yet, will look into that next month or so. Good progress I understand by the revisions number!

Keep up the good work!

Greetz, Ron.

 

postern-length