Author Topic: Make startsite/frontpage http and not https?  (Read 97 times)

Offline webby

  • Posts: 90
Make startsite/frontpage http and not https?
« on: September 25, 2019, 09:57:39 AM »
Hi
I have a problem with my home page. It appears in "https" but my browser comes with error messages and so I would like the page to start in "http"? How do I change it?

www.brovejensfrugt. dk

:)

Offline dbs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8075
  • Gender: Male
  • tioz4ever
    • WebsiteBaker - jQuery-Plugins - Module - Droplets - Tests
Re: Make startsite/frontpage http and not https?
« Reply #1 on: September 25, 2019, 10:55:53 AM »
Hi, look into your config.php. Is there http or https?

Offline webby

  • Posts: 90
Re: Make startsite/frontpage http and not https?
« Reply #2 on: September 25, 2019, 11:41:25 AM »
Hi

There is only http?

Like this on line 17:

define('WB_URL', 'http://www.brovejensfrugt.dk'); // no trailing slash or backslash!!

:)

Offline dbs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8075
  • Gender: Male
  • tioz4ever
    • WebsiteBaker - jQuery-Plugins - Module - Droplets - Tests
Re: Make startsite/frontpage http and not https?
« Reply #3 on: September 25, 2019, 12:20:54 PM »
Ok, that's ok.
Another reason could be the .htaccess if you use it.
Another reason could be your hoster. In your hosting account you can maybe choose automatically redirect to https. Maybe this is activated.

Offline evaki

  • Posts: 2786
Re: Make startsite/frontpage http and not https?
« Reply #4 on: September 25, 2019, 12:41:14 PM »
@webby
Den Eintrag in config bitte mal in httpS ändern.
Ein direkter Aufruf über https zeigt bei mir keine Fehlermeldung, was dafür spricht, daß der Server beides erlaubt, das CMS somit https erzwingen kann. 2 Cent Schlußfolgerung

MfG. Evaki

edit: changed @dbs to @webby by dbs  :)
« Last Edit: September 25, 2019, 12:49:06 PM by dbs »

Offline webby

  • Posts: 90
Re: Make startsite/frontpage http and not https?
« Reply #5 on: September 25, 2019, 12:44:55 PM »
Hi Evaki

Please in english ;) ?

Offline webby

  • Posts: 90
Re: Make startsite/frontpage http and not https?
« Reply #6 on: September 25, 2019, 12:48:41 PM »
Hi again Evaki

Oy - it works now! The https-trick in config did it !

Thanks :)

Offline dbs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8075
  • Gender: Male
  • tioz4ever
    • WebsiteBaker - jQuery-Plugins - Module - Droplets - Tests
Re: Make startsite/frontpage http and not https?
« Reply #7 on: September 25, 2019, 12:51:27 PM »
Hm, I understood you wanted http and not https.  :-[

Offline evaki

  • Posts: 2786
Re: Make startsite/frontpage http and not https?
« Reply #8 on: September 25, 2019, 12:55:36 PM »
@dbs
Doch, er wollte https!
Einzig eine htaccess fehlt jetzt noch für die automatische Umschaltung auf https, falls jemand über http zugreift.
Gruß, Evaki