Author Topic: Kan niet uploaden (template)  (Read 706 times)

Offline Hans

  • Posts: 912
  • Gender: Male
Kan niet uploaden (template)
« on: January 09, 2018, 11:39:17 PM »
Ik ben aan het stoppen met mijn bedrijfje en de laatste websites die ik nog moet afronden dienen zich aan.

Wat ik nu meemaak is uniek in mijn carrière :-) Ik probeer een template te installeren en krijg de melding
Quote
kan niet uploaden
De permissies van de template folder zijn oké: rwxr-xr-x
Ik heb de admin/install folder tot 3x toe opnieuw geupload.
Ik heb de bestanden 3x opnieuw gezipt en getracht ze te installeren.
Ik heb geprobeerd met een ouder, bestaand, zip bestand van een werkende website op dezelfde server.
Tot nu toe hielp niets

Betreft een server (gehost) waarop een andere website prima functioneert en installeren geen probleem opleverde.
Beide installaties :

    Webserver Software: Linux ams054.yourwebhoste r.com 3.10.0-714.10.2.lve1.5.8.el7.x86_64 #1 SMP Thu Jan 4 17:07:11 EST 2018 x86_64
    PHP-Erweiterung: mysqli Dokumentation curl Dokumentation mbstring Dokumentation
    PHP-Version: 7.0.26
    WebsiteBaker-Version: 2.10.0

Hopelijk kan iemand me helpen en me in mijn eer herstellen :-)
Hans - Nijmegen - The Netherlands

Offline jacobi22

  • Posts: 5210
  • Gender: Male
  • Support also via PM or EMail
    • Jacobi22
Re: Kan niet uploaden (template)
« Reply #1 on: January 10, 2018, 12:27:25 AM »
normalize you get one  (detail)-message more, for example
Quote
UPLOAD_ERR_INI_SIZE
Kan niet uploaden

requirements: filesize must be smaller than server setting upload_max_filesize - a lot of german provider have a upload_max_filesize with 2 Mb, not enough for bigger addons

WB-folder "temp" must be writable

if you upload the ZIP, the script builds a subfolder inside of temp-folder, called "unzip"
check this folder "temp" and delete everything in it
now install the addon again and look into the folder temp/unzip again, do you have the file there?

your error "Kan niet uploaden" come's nearly to the begin of the job, before the script unpack the file, so a wrong zip-structure is not the problem here

to the zip-structure....  the info.php must be in the root of the zip, not somewhere in a subfolder
Probleme sind da, um sie zu lösen, nicht, um nach Ausreden zu suchen.

Offline Hans

  • Posts: 912
  • Gender: Male
Re: Kan niet uploaden (template)
« Reply #2 on: January 10, 2018, 12:51:01 AM »
Hello Uwe, thanks fot responding sop quick

No luck....

The file size is just a couple of kb's
The temp folder is 755
After deleting the present files/folders in /temp and (trying to) installing the template again I only find a subfolder called "cache"
The info.php is in the root of the zip
Hans - Nijmegen - The Netherlands

Offline jacobi22

  • Posts: 5210
  • Gender: Male
  • Support also via PM or EMail
    • Jacobi22
Re: Kan niet uploaden (template)
« Reply #3 on: January 10, 2018, 01:02:52 AM »
i read the code in the install.php again - the detailed error info (my last post) come's only for modules, not for templates

and the message "Kan niet uploaden" come's , if it's not possible to move the file from the HTTP POST into the folder "temp"

you can set the temp-folder to 777 for a try, but not recommended to leave it in 777, so change it back to 755

i remember, that we change something in the pclzip for the next wb-version, but it look's, that nothing was uploaded, maybe a mod-secure problem (?)

a solution for now:
- build a folder inside of /templates
- foldername: see info.php of your template in the zip
- reload the templates ( Addons -> Advanced)
Probleme sind da, um sie zu lösen, nicht, um nach Ausreden zu suchen.

Offline Boudi

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1186
  • Gender: Male
  • //o_-\\
    • Yze Webdesign
Re: Kan niet uploaden (template)
« Reply #4 on: January 10, 2018, 08:50:57 AM »
Hoi Hans,

Wellicht aan gedacht om te uploaden rechtstreeks via je Server panel?

May be an idea to upload directly through the Server Dashboard panel? (e.g. Plesk or DirectAdmin).

...:: Bake the Unbakable ::...

Offline Ruud

  • Posts: 3640
  • Gender: Male
  • Do not use PM for help! Please use the forum!
    • Dev4Me - Professional WebsiteBaker Development
Re: Kan niet uploaden (template)
« Reply #5 on: January 10, 2018, 10:29:26 AM »
Waar ik dit soort "wazige" zaken meestal tegenkom is als er een mod_security ruleset (b.v. Comodo of OWASP) op de server aktief is.
Die kan dan ineens besluiten dat een post naar een url waar een bepaald woord in voor komt (of een formulierveldje met een verdachte naam of inhoud) niet mag posten.

Als dit soort regels aktief zijn kan je ze soms zelf uitschakelen, maar meestal moet je dat via je hoster laten doen.
Je kan ook niet echt testen, het zijn regels die hackers tegen moeten houden, dus het gebeurd allemaal zo "stil" mogelijk.

Als je met dezelfde permissie instellingen bijvoorbeeld wel media bestanden kan uploaden is het bovenstaande erg waarschijnlijk.

Offline Hans

  • Posts: 912
  • Gender: Male
Re: Kan niet uploaden (template)
« Reply #6 on: January 10, 2018, 10:56:27 AM »
@Ruud, @Boudi, @jacobi22

bedankt voor jullie bijdragen. Ik ga ze allemaal proberen vandaag en houd jullie (en daarmee de rest van de community) op de hoogte.

Dacht vannacht (!) nog: misschien even eerst proberen met een kant-en-klare template, dus daar begin ik mee.
Ik check ook nog of het iets uitmaakt dat ik een index.html bestand in de root heb staan (met een mededeling dat de site in aanbouw is). Dat doe ik normaal altijd maar dan maakte ik er een .htaccess bestand bij om de server, zeg maar, eerst het html bestand te laten kiezen.
Bij vreemde problemen bestaan er vaak vreemde oorzaken ;-)
Nogmaals dank ik ga aan de slag.

Thank you for your contributions. I'm going to try them all today and keep you (and the rest of the community) informed.

Tonight last night (!): I thought: maybe try using a pre-prepared template first, so I'll start with that.
I also check whether it makes any difference that I have an index.html file in the root (with an announcement that the site is under construction). Normally I always do that but then I made a. htaccess file to let the server, say, choose the html file first.
In the case of strange problems, there are often strange causes; -)
Once again, thank you very much.

Translated with www.DeepL.com/Translator

Vielen Dank für Ihre Beiträge. Ich werde sie alle heute ausprobieren und Sie (und den Rest der Community) auf dem Laufenden halten.

Heute Abend (!): dachte ich: Vielleicht zuerst versuchen mit einem vorbereiteten Template, also fange ich damit an.
Ich überprüfe auch, ob es einen Unterschied macht, ob ich einen Index.html habe im Root(mit einer Ankündigung, dass die Seite im Aufbau ist). Normalerweise mache ich das immer, aber dann habe ich eine. htaccess-Datei erstellt, damit der Server z.B. die html-Datei zuerst auswählen kann.
Bei seltsamen Problemen gibt es oft seltsame Ursachen; -)
Nochmals vielen Dank

Übersetzt mit www.DeepL.com/Translator
Hans - Nijmegen - The Netherlands

Offline Hans

  • Posts: 912
  • Gender: Male
Re: Kan niet uploaden (template)
« Reply #7 on: January 10, 2018, 01:28:14 PM »
UPDATE

Het is gelukt.
Ik heb allereerst geprobeerd met een bestaande template van .at en dat lukte, Dat beperkte het aantal mogelijke oorzaken uiteraard.
Daarna heb ik mijn eigen template nog eens goed bekeken, een andere naam gegeven en wat bestanden verwijderd.
Wat me eerst niet opviel was dat er zowel een .xar file )van mijn fotobewerkingsprogr amma Xara) als een .zip file in stonden. dat leek me niet handig dus heb ik die verwijderd, ook al waren ze niet overdreven groot.
Tot mijn opluchting lukt het installeren nu wel, mede dankzi jullie hulp want elke opmerking hierboven gaf te denken en bracht de oplossing wat dichterbij. waarvoor opnieuw dank!
Dankzij jullie hulp

It has succeeded.
First of all, I tried to use an existing template from  .at and I managed to do so, which of course limited the number of possible causes.
After that I reviewed my own template again, renamed it and deleted some files.
What I didn't notice at first was that there was both a. xar file (from my photo editing program Xara) and a .zip file in it. That didn't seemtnot to be handy so I removed them, even though they weren't oversized.
To my relief, the installation is now succeeding, thanks also to your help because every remark above gave thought and brought the solution a little closer. For which I thank you again!

Translated with www.DeepL.com/Translator

Es ist gelungen.
Zuerst habe ich versucht, ein bestehendes Template von .at zu verwenden und das ist mir gelungen, was natürlich die Anzahl der möglichen Ursachen begrenzt hat.
Danach habe ich mein eigenes Template noch einmal überprüft, umbenannt und einige Dateien gelöscht.
Was ich anfangs nicht bemerkte, war, dass es sowohl eine xar-Datei (meines Bildbearbeitungspro gramms Xara) als auch eine zip-Datei darin gab. Das schien mir nicht gerade praktisch zu sein, also entfernte ich sie, obwohl sie nicht überdimensioniert waren.
Zu meiner Erleichterung gelingt die Installation nun, ach dank Ihrer Hilfe, denn jede der obigen Bemerkungen hat überlegt und die Lösung ein wenig näher gebracht. Dafür danke ich Ihnen nochmals!
Dank Ihrer Hilfe

Übersetzt mit www.DeepL.com/Translator
Hans - Nijmegen - The Netherlands

Offline hgs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 924
    • EFG MG
Re: Kan niet uploaden (template)
« Reply #8 on: January 10, 2018, 01:30:47 PM »
 (Y)
LG Harald

"Fange nie an, aufzuhören - höre nie auf, anzufangen." Marcus Tullius Cicero (106-43 v.Chr.)

Offline jacobi22

  • Posts: 5210
  • Gender: Male
  • Support also via PM or EMail
    • Jacobi22
Re: Kan niet uploaden (template)
« Reply #9 on: January 10, 2018, 04:49:28 PM »
a zip as filetyp is allowed (see advanced-WB-Settings) but not a xar-File    :wink:

thx for replay
Probleme sind da, um sie zu lösen, nicht, um nach Ausreden zu suchen.

 

postern-length