Author Topic: Can anyone upgrade CKeditor?  (Read 113653 times)

jacobi22

  • Guest
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #25 on: April 30, 2013, 08:34:51 PM »
Quote
this version can only skin moono, right?
no
its works also with moonocolor

Offline dbs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8036
  • Gender: Male
  • tioz4ever
    • WebsiteBaker - jQuery-Plugins - Module - Droplets - Tests
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #26 on: April 30, 2013, 08:39:04 PM »
 :-D have tested all other skins except moonocolor

Offline marmot

  • Posts: 1103
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #27 on: April 30, 2013, 08:52:29 PM »
Hi,

Unfortunately, the link dialogue for Topics does not work yet, the select box stays empty. (See screenshot. "Politik" is a topics page)
sorry can't find anything wrong there. Still works for me. Maybe you got some admin and ftp acces to your installation for me, then I will try to find the problem? Which version of topics do you use? Can you set the links to items on a news page?
:-D have tested all other skins except moonocolor
be sure to use cke 4 skins or build one your own  :wink:.

regards

Offline dbs

  • Betatester
  • **
  • Posts: 8036
  • Gender: Male
  • tioz4ever
    • WebsiteBaker - jQuery-Plugins - Module - Droplets - Tests
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #28 on: April 30, 2013, 09:44:39 PM »
had upgraded and saw more skins.
now, after uninstall and reinstall, there are only 2 skins.  :wink:

but no button for link or wb-link or droplets. only unlink and anchor.
may i should not testing on wb 2.8.4.


sorry, my fault. there was a old folder wb_config in my template-directory.  :roll:
« Last Edit: April 30, 2013, 09:52:25 PM by dbs »

Offline Stefek

  • Posts: 6177
  • Gender: Male
  • ("ړ)
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #29 on: May 01, 2013, 12:15:22 AM »
Page Selection for Bakery Pages would be just great as well.

Thanks for the contribution.

Didn't test yet, but will so ASAP.

Kind regards,
Stefek
"Gemeinsam schafft man mehr."

gemeinsam
1. mehreren Personen oder Dingen in gleicher Weise gehörend, eigen
2. in Gemeinschaft [unternommen, zu bewältigen]; zusammen, miteinander
#Duden

instantflorian

  • Guest
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #30 on: May 01, 2013, 08:47:41 AM »
@marmot I tested it with Topics 0.71.3 and 0.71.5, WB 2.8.3.
News item selection works. Topic selection does not...

I'll send you a PM with access data to a test website.

TIA
_florian.

Offline marmot

  • Posts: 1103
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #31 on: May 01, 2013, 10:02:56 AM »
Hi,
Topic selection does not...
now it does. Didn't think about the several activity states of topics. Database query in pages.php was for active=1 now it is active>0. This will be fixed in next module update.
Btw: Didn't care about user right limitations so all topics (except unpublished ones) are listed in the dropdown box. Of course reading topics still depends on rights of the user.

regards

instantflorian

  • Guest
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #32 on: May 01, 2013, 01:49:39 PM »
Thanks a lot. Now it works great.

The description "News Beitrag" / "News Item" should be changed just to "Beitrag" or "Entry". (I did that already in the ckeditor/plugins/wblink/lang/de.js for myself, whoohoo).
I think adding the possibility to select Bakery Items would be a good idea too.

BR
_florian.

Offline Bug

  • Posts: 237
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #33 on: May 03, 2013, 06:06:11 PM »
it would be great if the Youtube plugin can be integrated again

Offline marmot

  • Posts: 1103
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #34 on: May 04, 2013, 12:54:01 AM »
Hi,

it would be great if the Youtube plugin can be integrated again
so what exactly is the problem? Tried that for you and it works fine. As you say "again" I can't remember a cke version which has had this plugin integrated, so which version do you mean?
Of course you have to use the right plugin for cke 4.x.

regards

Offline Hans

  • Posts: 912
  • Gender: Male
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #35 on: May 04, 2013, 11:11:41 PM »
Would be nice if one of the two versions could make it to the repository  :-P
There are so many helpful people here who post modules etc that are burried deep in the forum after a while. That's a shame imho.

Hope this **essential** plugin will have a better future ;-)

EDIT: "That's a shame": sorry, I wanted to say: "too bad"  :|.
« Last Edit: May 05, 2013, 12:03:56 PM by Hans »
Hans - Nijmegen - The Netherlands

Offline Stefek

  • Posts: 6177
  • Gender: Male
  • ("ړ)
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #36 on: May 05, 2013, 01:33:11 AM »
That's a shame imho.
I hear you.
+1
"Gemeinsam schafft man mehr."

gemeinsam
1. mehreren Personen oder Dingen in gleicher Weise gehörend, eigen
2. in Gemeinschaft [unternommen, zu bewältigen]; zusammen, miteinander
#Duden

Offline Bug

  • Posts: 237
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #37 on: May 05, 2013, 02:40:59 AM »
Hi,

it would be great if the Youtube plugin can be integrated again
so what exactly is the problem? Tried that for you and it works fine. As you say "again" I can't remember a cke version which has had this plugin integrated, so which version do you mean?
Of course you have to use the right plugin for cke 4.x.

regards

sorry I might be wrong than but i have an old version with the youtube plugin, do'nt know where I got it ...

let me rephrase my question,
can the youtube plugin be included in your (next) standard version

Offline mikejd

  • Posts: 221
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #38 on: May 23, 2013, 04:30:31 PM »
Downloaded v 130430 and installed in WB v2.8.3. Works well. I needed the Magicline plugin and this is really useful for my site.

Only qualification - it would be nice to have the facility to upload images directly from the 'insert image' pop-up. This was available in CKEv3.5. Presumably it used CKFinder and this isn't now built in. I can still upload using 'Media' but it is handy to have the other facility.

Offline marmot

  • Posts: 1103
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #39 on: May 23, 2013, 08:49:47 PM »
Hi,

Just take the filemanager from the old WB CKE module.
it's still inside the package but disabled due to security. This was discussed several times for example here, where also is described how to enable the "upload" Tab by setting
Code: [Select]
$ckeditor->config['uploader'] = true; in include.php. If you want the upload button inside the file browser go to ckeditor\ckeditor\filemanager\browser\default\frmupload.html.org and rename to frmupload.html .
But once again think of possible security problems.

regards

Offline Vlob

  • Posts: 28
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #40 on: May 25, 2013, 10:08:04 AM »
I think i am too stupid, can anyone help me in adding a toutube / social media addon to the new ck editor

Everytime i try the whole thing breaks down...

 :?

Offline marmot

  • Posts: 1103
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #41 on: May 25, 2013, 11:26:45 AM »
Hi,

can anyone help me in adding a toutube / social media addon to the new ck editor
not sure which plugin you mean so I took oEmbed for my example:

Quote
- select the plugin from the plugins page and check the cke version it is built for
- download the plugin from the download link
- extract the zip
- copy extracted folder to the plugins directory of cke
- in include.php around line 212 add your plugin to $ckeditor->config['extraPlugins'] (this tells cke to load the new plugin)
- in /wb_config/wb_ckconfig.js add the button for the plugin to the active Toolbar. Without having wysiwyg Admin tool installed the default toobar is WB_Default(see around line 111). In this case you can add the button in aroud line 99 after 'iframe' by just adding ",'oembed'": (this tells cke to show a button for the new plugin)
Code: [Select]
{ name: 'insert', items : [ 'Image','Flash','Table','HorizontalRule','Smiley','SpecialChar','Iframe','oembed' ] },
If you are not able to find the files and the directory have a break and try again next day.  :wink:

regards

jacobi22

  • Guest
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #42 on: May 25, 2013, 11:40:25 AM »
Quote
in /wb_config/wb_ckconfig.js add the button for the plugin to the active Toolbar.
add the button in Toolbar WB_DEFAULT and WB_Full, but it works only in the toolbar WB_Full - why??  i dont know

now i use WB_Full as my default toolbar
(line 173 / 174 in wb_config.js
// The default toolbar. Default: WB_DEFAULT
  config.toolbar = 'WB_Full';
)

another tip:  dont use spaces between the plugins in include.php

this works
Code: [Select]
$ckeditor->config['extraPlugins'] = 'syntaxhighlight,codemirror,wblink,wbdroplets,shybutton,youtube';
no editor loaded (see space between shybutton and youtube)
Code: [Select]
$ckeditor->config['extraPlugins'] = 'syntaxhighlight,codemirror,wblink,wbdroplets,shybutton, youtube';

Offline Bug

  • Posts: 237
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #43 on: May 28, 2013, 11:46:37 AM »
tthhaannkkxx

Offline marmot

  • Posts: 1103
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #44 on: June 18, 2013, 11:23:23 PM »
Hi,

updated to cke 4.1.2.
Quote from: info.php
*  version 4.1.2 130616
 *  + using cke 4.1.2 full
 *  + added youtube plugin as requested by Bug: http://www.WebsiteBaker.org/forum/index.php/topic,25334.msg176059.html#msg176059
 *  + added oembed plugin

regards

[gelöscht durch Administrator]

instantflorian

  • Guest
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #45 on: June 19, 2013, 08:38:18 AM »
Hi,
thanks for the new version.

What's the reason that even the brand new upcoming WB 2.8.4 is still delivered with FCK as default editor and not CKE?

BR
_florian.

Offline easyuser

  • Posts: 832
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #46 on: June 19, 2013, 10:07:11 AM »
Hi,
updated to cke 4.1.2.
regards
Thanks for the upgrade - but in 2.8.3 Rev. 1927 CKEditor does not work - it just displays the "naked" textfield.
In Firefox and IE10.

Here ist the Browser sourcecode:

Code: [Select]
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<title>Enter your website title - Verwaltung - Seiten</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta http-equiv="content-language" content="DE" />
<meta name="description" content="Verwaltung" />
<meta name="keywords" content="Verwaltung" />
<meta name="author" content="WebsiteBaker Org e.V." />
<meta http-equiv="Content-Encoding" content="gzip" />
<meta http-equiv="Accept-Encoding" content="gzip, deflate" />
<meta http-equiv="expires" content="0" />
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache" />
<meta http-equiv="pragma" content="no-cache" />
<link href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/templates/wb_theme/css/screen.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

<script type="text/javascript">
var WB_URL = 'http://localhost:8080/xampp/www/wb284';
var THEME_URL = 'http://localhost:8080/xampp/www/wb284/templates/wb_theme';
var ADMIN_URL = 'http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator';
var LANGUAGE = 'DE';
</script>
<script type="text/javascript">
function confirm_link(message, url) {
if(confirm(message)) location.href = url;
}
</script>
<script src="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/include/jquery/jquery-min.js" type="text/javascript"></script>
<script src="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/include/jquery/jquery-insert.js" type="text/javascript"></script>
<script src="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/include/jquery/jquery-include.js" type="text/javascript"></script>
<!--[if lt IE 7]><script type="text/javascript" src="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/include/jquery/plugins/jquery-pngFix.js"></script><![endif]-->
<script src="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/templates/wb_theme/jquery/jquery-plugins.js" type="text/javascript"></script>

</head>
<body lang="DE" >
<div id="overDiv" style="position:absolute; visibility:hidden; z-index:1000;"></div>
<div class="main">

<table class="header layout">
<tr>
<td class="logo">
<a href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator" title="Start"><img src="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/templates/wb_theme/images/logo.png" alt="Logo" /></a>
</td>
<td></td>
<td class="topnav ">
<span><a href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator" title="Start"><img src="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/templates/wb_theme/images/home.png" alt="Start" /></a></span>
<a href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/pages/servus.php" target="_blank" title="Webseite"><img src="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/templates/wb_theme/images/view.png" alt="http://localhost:8080/xampp/www/wb284" /></a>
<a href="http://www.WebsiteBaker.org/de/hilfe.php" target="_blank" title="WebsiteBaker Hilfe"><img src="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/templates/wb_theme/images/help.png" alt="WebsiteBaker Hilfe" /></a>
        <a href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator/settings/locking.php" title="Wartung an"><img src="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/templates/wb_theme/images/unlock.png" alt="Wartung an" title="Wartung an" /></a>
&nbsp;<a href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator/logout/index.php" title="Abmelden"><img src="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/templates/wb_theme/images/logout.png" alt="Abmelden" /></a>
</td>
<td class="version ">
Version 2.8.3 <br />
    Revision 1925
</td>
</tr>
</table>

<div class="table rounded shadow">

<div class="hmenu ">
<ul>
<li class="pages current"><a class="pages current" href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator/pages/index.php">Seiten</a></li>
<li class="media"><a class="media" href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator/media/index.php">Medien</a></li>
<li class="addons"><a class="addons" href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator/addons/index.php">Erweiterungen</a></li>
<li class="preferences"><a class="preferences" href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator/preferences/index.php">Einstellungen</a></li>
<li class="settings"><a class="settings" href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator/settings/index.php">Optionen</a></li>
<li class="admintools"><a class="admintools" href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator/admintools/index.php">Admin-Tools</a></li>
<li class="access"><a class="access" href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator/access/index.php">Benutzerverwaltung</a></li>
<li>&nbsp;</li>
</ul>
</div>

<div class="td">
<div class="content">

<div class="page-info">
<table>
<thead>
  <tr>
    <th class="description"></th>
    <th class="id"></th>
    <th></th>
  </tr>
</thead>
<tbody>
  <tr>
<td class="left nowrap"><h2>Seite &auml;ndern</h2></td>
<td class="left">PID: 2</td>
<td class="right nowrap">
Aktuelle Seite:<strong>servus</strong><br />
        <a href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator/pages/settings.php?page_id=2">Einstellungen &auml;ndern</a>
<span class="link">
-
        <a href="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/administrator/pages/sections.php?page_id=2">Abschnitte verwalten</a>
</span>
<br />
<span class="right ">
zuletzt ge&auml;ndert von Administrator, 09:04 AM, 2013-06-19
</span>
</td>

  </tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div class="section-info" id="section_2" ><b>Block: </b>Hauptblock<b>  Modul: </b>wysiwyg <b>  ID: </b>2</div>
<form name="wysiwyg2" action="http://localhost:8080/xampp/www/wb284/modules/wysiwyg/save.php" method="post">
<input type="hidden" name="page_id" value="2" />
<input type="hidden" name="section_id" value="2" />
<input type="hidden" name="ac3966cac0baa981" value="30c3966cac0baa98" title="" alt="" />



<textarea name="content2" rows="8" cols="80">test</textarea>
<script type="text/javascript">//<![CDATA[
window.CKEDITOR_BASEPATH='/xampp/www/wb284/modules/ckeditor/ckeditor/';
//]]></script>
<script type="text/javascript" src="/xampp/www/wb284/modules/ckeditor/ckeditor/ckeditor.js?t=B8DJ5M3"></script>
<script type="text/javascript">//<![CDATA[
CKEDITOR.replace('content2',
 {"ModulVersion":"4.1.2","format_tags":"p;div;h1;h2;h3;h4;h5;h6;pre;address","skin":"moono","language":"de","defaultLanguage":"en","resize_dir":"vertical","autoParagraph":true,"contentsCss":"http:\/\/localhost:8080\/xampp\/www\/wb284\/templates\/round\/editor.css","stylesSet":"wb:http:\/\/localhost:8080\/xampp\/www\/wb284\/modules\/ckeditor\/wb_config\/editor.styles.js","templates_files":["http:\/\/localhost:8080\/xampp\/www\/wb284\/modules\/ckeditor\/wb_config\/editor.templates.js"],"customConfig":"http:\/\/localhost:8080\/xampp\/www\/wb284\/modules\/ckeditor\/wb_config\/wb_ckconfig.js","filebrowserBrowseUrl":"\/xampp\/www\/wb284\/modules\/ckeditor\/ckeditor\/filemanager\/browser\/default\/browser.html?Connector=\/xampp\/www\/wb284\/modules\/ckeditor\/ckeditor\/filemanager\/connectors\/php\/connector.php","filebrowserImageBrowseUrl":"\/xampp\/www\/wb284\/modules\/ckeditor\/ckeditor\/filemanager\/browser\/default\/browser.html?Type=Image&Connector=\/xampp\/www\/wb284\/modules\/ckeditor\/ckeditor\/filemanager\/connectors\/php\/connector.php","filebrowserFlashBrowseUrl":"\/xampp\/www\/wb284\/modules\/ckeditor\/ckeditor\/filemanager\/browser\/default\/browser.html?Type=Flash&Connector=\/xampp\/www\/wb284\/modules\/ckeditor\/ckeditor\/filemanager\/connectors\/php\/connector.php","uploader":false,"extraPlugins":"syntaxhighlight,codemirror,wblink,wbdroplets,shybutton,youtube,oembed","removePlugins":"wsc,link","browserContextMenuOnCtrl":true,"scayt_sLang":"de_DE","scayt_autoStartup":false,"height":"350","width":"100%"});
//]]></script>



<table summary="" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%" style="padding-bottom: 10px;">
<tr>
<td align="left">
<input type="submit" value="Speichern" style="width: 100px; margin-top: 5px;" />
</td>
<td align="right">
<input type="button" value="Abbrechen" onclick="javascript: window.location = 'index.php';" style="width: 100px; margin-top: 5px;" />
</td>
</tr>
</table>
</form>
<br />
</div>
</div>
</div>

<table class="footer">
<tbody>
<tr>
<td>
      <!-- Please note: the below reference to the GNU GPL should not be removed, as it provides a link for users to read about warranty, etc. -->
      <a href="http://www.websitebaker2.org/" title="external">WebsiteBaker</a> is released under the
      <a href="http://www.gnu.org/licenses/gpl.html" title="WebsiteBaker is released under the GNU General Public License">GNU General Public License</a>
      <!-- Please note: the above reference to the GNU GPL should not be removed, as it provides a link for users to read about warranty, etc. -->
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>

</body>
</html>

Hi,
thanks for the new version.

What's the reason that even the brand new upcoming WB 2.8.4 is still delivered with FCK as default editor and not CKE?

BR
_florian.
Nobody knows. Somebody said, FCKEditor is working better than CKEditor.  8-)

instantflorian

  • Guest
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #47 on: June 19, 2013, 10:29:40 AM »
Quote
Thanks for the upgrade - but in 2.8.3 Rev. 1927 CKEditor does not work - it just displays the "naked" textfield.
In Firefox and IE10.

Can't confirm. Just installed a fresh Rev. 1927 and it works. Maybe you didn't select the CKEditor in advanced options?

Offline easyuser

  • Posts: 832
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #48 on: June 19, 2013, 12:01:48 PM »
Quote
Thanks for the upgrade - but in 2.8.3 Rev. 1927 CKEditor does not work - it just displays the "naked" textfield.
In Firefox and IE10.

Can't confirm. Just installed a fresh Rev. 1927 and it works. Maybe you didn't select the CKEditor in advanced options?
I selected CKEditor. If I didn't, there wouldn't be "CKEditor-Javascript Code" in browser HTML-sourcecode.
Perhaps the use of localhost:8080 (not Standard 80-port) and the use of "\administrator" instead of standard "\admin" adminfolder could be a problem. FCKEditor works.

Edit:
There is some weird problem: Also CKEditor0.76 from addons repository doesn't work.
« Last Edit: June 19, 2013, 12:06:45 PM by easyuser »

jacobi22

  • Guest
Re: Can anyone upgrade CKeditor?
« Reply #49 on: June 19, 2013, 01:21:03 PM »
Quote
There is some weird problem: Also CKEditor0.76 from addons repository doesn't work.

do you use a wb_ckconfig.js in your template directory? if "yes", rename the file (like wb_ckconfig_bak.js) , clear the browser-cache and try again
« Last Edit: June 19, 2013, 01:31:41 PM by jacobi22 »