Author Topic: WebsiteBaker Project  (Read 10644 times)

Offline Ruud

  • Posts: 3649
  • Gender: Male
  • Do not use PM for help! Please use the forum!
    • Dev4Me - Professional WebsiteBaker Development
WebsiteBaker Project
« on: September 04, 2009, 05:29:48 PM »
Beste Leden,

Bedankt voor jullie support met betrekking tot WebsiteBaker en iedereen die daarbij betrokken was in de afgelopen jaren.
Nu Matthias na de release van WebsiteBaker 2.8 zijn leidinggevende taken heeft neergelegd (zie zijn mededeling in deze post) hebben wij, de WebsiteBaker Association, deze taak van hem overgenomen en willen we WebsiteBaker hiermee een grote stap vooruit laten maken.

Onze eerste taak was het inventariseren van alle dingen die gebeuren moeten. We zijn vervolgens gestart met het opzetten van de organisatie structuur. De huidige stand van zaken kan worden bekeken via de homepage van de WebsiteBaker Org. e.V

Tegelijkertijd zijn we begonnen met het reageren naar de mensen die in de laatste maanden het teamlid-reaktieformulier hebben ingevuld. Het spreekt voor zich dat het tijd kost om deze mensen op de juiste plekken in te delen. Wanneer er vrijwilligers zijn om met deze taak te helpen kan je dat doorgeven via een email aan board[at]websitebakers.com, referrer=recruitment

We hebben als eerste het help project gereanimeerd en die groep is al aan het werk (onder leiding van BerndJM) om een nieuwe help website voor WB 2.8 te realiseren. De nieuwe help site zal beschikbaar zijn in meer talen als op dit moment het geval is (Frans en Italiaans zijn ook geplanned). Mocht je willen meewerken aan een vertaling in het help-project laat ons dat even weten door het sturen van een email naar board[at]websitebakers.com , referrer=help-project.

Er is een Pers team met het doel om in de toekomst nieuws over WebsiteBaker te gaan verspreiden. Ook voor dit team zijn medewerkers (uit verschillende landen) nodig om het nieuws (in meerdere talen) de wereld te brengen.
Daarnaast zijn we ook bezig om bestaande Wikipedia pagina's aan te vullen en nieuwe pagina's in andere talen te maken.

Intern gaan we gebruik maken van online project software (phproject) om te zorgen dat alle taken zo soepel mogelijk worden gedaan en er geen taken vergeten gaan worden.

Door eerdere ervaring wijs geworden zijn we een security team gestart (geleid door FrankH) die actie zullen ondernemen bij eventuele security risico's en als contact zullen fungeren voor forum leden die door hackers zijn aangevallen.
Frank zal spoedig met informatie komen over deze onderwerpen.

Omdat in het verleden er nooit een onafhankelijk orgaan is geweest die kwaliteits beheer (Quality Management) voor WebsiteBaker deed zijn we nu ook een team aan het opzetten die de kwaliteit van WebsiteBaker moet gaan garanderen, en daarbij richtlijnen zal gaan opstellen voor Module en Template ontwikkelaars.

Een volgend belangrijk punt welke we hebben geidentificeerd is de volgende versie van WebsiteBaker (WB3.0).
We zijn een ontwikkelaars groep gestart om te discussieren over strategische beslissingen met bretrekking tot de volgende generatie WebsiteBaker.
Zodra deze groep de eerste resultaten heeft uitgewerkt zullen we ook een dergelijke groep starten voor een nieuwe Marketing strategie.
Als je dit werk wil steunen kan je dat kenbaar maken door een email naar board[at]websitebakers.com , referrer=marketing.

Binnen alle groepen en teams is de voertaal Engels. We hopen dan ook op deze manier meer internationale gebruikers (ook Nederlanders) bij het WebsiteBaker project te betrekken.

In de nabije toekomst zullen we het forum gaan reorganiseren, zoals bijvoorbeeld de titels voor forumleden en de toegang tot interne en publieke forum discussies.

Daarnaast willen we de WebsiteBaker homepage gaan moderniseren. Mocht je daaraan mee willen werken stuur dan een bericht aan board[at]websitebakers.com , referrer=homepage.

Onze to-do lijst is nog lang niet klaar. Er zijn nog vele zaken die we in de toekomst willen gaan realiseren.

We hopen dat je ziet dat we druk aan het werk zijn op vele gebieden die zeer belangrijk zijn voor WebsiteBaker, maar dat je ook begrijpt dat dit niet allemaal op korte termijn zal lukken.

We vragen dan ook om wat geduld voor er tastbare resultaten zichtbaar zijn, maar hoe meer mensen bereid zijn om mee te werken, hoe sneller er zichtbare verbeteringen zullen zijn.

Namens de WebsiteBaker Organisatie,

erpe  Ruud  Klaus


 

postern-length